Vacature Wagenparkbeheerder

36 uur per week

Ter versterking van de afdeling Technisch Beheer is Avalex op zoek naar een Wagenparkbeheerder. Als Wagenparkbeheerder ben je verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van voertuigen van de uitvoeringsorganisatie.

Wat ga je doen?

Je bent het middelpunt van alle voertuigen van Avalex. Je schakelt tussen chauffeurs, planners, de werkplaats en andere leveranciers. Eén van de belangrijkste doelen is om de uptime en de veiligheid zo hoog mogelijk te houden en de kosten laag. Je kan chauffeurs informeren over de werking van de opbouw en je schakelt met de werkplaats over de technische uitval. Indien je niet kan voldoen aan de vraag van de planning, draag je oplossingen aan om te zorgen dat er geen oponthoud is voor de planning. Je draagt actief onze kernwaarden Vertrouwen, Beweging, Verantwoordelijkheid en Samen uit binnen en buiten de organisatie.

Mobiliteitsinformatie
Je vergelijkt de basisvoertuigenbehoefte met de feitelijke inzet van voertuigen (inzetrapportage). Signaleert knelpunten en bedenkt verbetermogelijkheden. Informeert en adviseert het Bedrijfsbureau hierover en zorgt dat de aanpassingen zijn afgestemd op contractafspraken.

Onderhoudsplanning voertuigen
Stelt op basis van informatie over de technische staat en praktijkervaring een planning op voor onderhoud of vervanging, zodat de uitvoering van gepland onderhoud voorspelbaar verloopt. Achterhaalt oorzaken van afwijkingen van de planning en bedenkt oplossingen bij ad hoc verstoringen. Informeert de organisatie over de (on)geplande werkzaamheden en de verwachte herstelperiode.

Uitvoeringsafspraken
Informeert leveranciers over planningen van de (personele) inzet voor beheer en onderhoud aan de voertuigbehoefte. Creëert draagvlak voor veranderingen en stemt wijzigingen van de benodigde inzet af, zodanig dat de beschikbaarheid van voertuigen geborgd is.

Contractprestaties van leveranciers
Bewaakt en beoordeelt op basis van contractafspraken en werkbeschrijvingen de feitelijke service- en onderhoudsdiensten van leveranciers. Bespreekt leveringsproblemen met de leveranciers. Signaleert kansen voor optimalisatie van contracten en adviseert Inkoop over de voortzetting, stopzetting of aanpassing van contracten.
Houdt overzicht over het wagenpark. Bewaakt het administratieve proces van contractbeheer, zodat de gegevens over voertuigen en contracten actueel en volledig zijn. Toetst facturen van leveranciers op juistheid.

Coördinatie van werkzaamheden
Stuurt medewerkers en externe onderhoudspartijen aan ten behoeve van onderhoudswerkzaamheden aan de voertuigen. Bepaalt welke werkzaamheden prioriteit hebben en wanneer werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Tevens bepalen wanneer werkzaamheden worden uitgevoerd of uitgesteld, waarbij prioriteit up-time en kosten telkens worden afgewogen.

Coördinatie schadeherstel
Verzamelt vergelijkende offertes bij schade herstel en bepaalt op basis van up-time en kosten waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Stelt een kostenraming op bij verhaalschades. Bepaald op basis van kosten of de verzekering wordt ingeschakeld. Bespreekt met de chauffeur hoe deze schade voorkomen had kunnen worden. Stelt een preventief plan op. Bewaakt de schade-premieverhouding en overlegt regelmatig met de verzekeraar het schadepreventieplan.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt aantoonbaar mbo+/hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt ervaring in de afval- en milieubranche of in een logistieke omgeving.
 • Je bent standvastig, iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en die goed is in het luisteren naar en communiceren met collega’s en medewerkers uit alle lagen in de organisatie.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Ervaring met veranderprocessen is een pre.

Wat bieden wij?

 • Ruimte voor eigen initiatieven en ideeën bij een organisatie met veel ambitie op het gebied van onderlinge communicatie, klantgerichtheid en groei.
 • De mogelijkheid voor opleiding, training of individuele begeleiding voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • Een functie met uitzicht op vast dienstverband.
 • Salariëring passend bij de zwaarte van de functie schaal 8 cao SGO.
 • Een individueel Keuzebudget van 17,05%
 • Een pensioenregeling bij het ABP.

Voor het maken van zakelijke reizen zijn er poolauto’s beschikbaar.

Sollicitatieformulier

Liever eerst meer informatie? Bel dan met Robin Nijman (Teamleider Technisch Beheer), 06-23168482.

Voor deze functie wordt de interne en externe werving tegelijkertijd opgestart. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentiecheck zijn een vast onderdeel van het selectieproces. Ook wordt er gebruik gemaakt van een assessment.

Bekijk alle vacatures


Spring naar toolbar