Home
Over Avalex
Contact
Actueel
Vacatures
Bestuur
A A A

Grofvuil en snoeiafval

Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor uw minicontainer en wat niet voor de kringloop in aanmerking komt. Maar ook elektrische of huishoudelijke apparaten en kleine meubels die wel in uw minicontainer passen worden als grofvuil aangemerkt.

Snoeiafval is plantaardig of organisch afval dat vrijkomt uit uw tuin en niet in uw groene minicontainer voor GFT past.

Als er bij het door u aangeboden afval nog mogelijk bruikbare spullen zitten, denkt u dan eens aan de kringloopwinkel.

Afvalbrengstation


Grofvuil en snoeiafval kunt u als inwoner gratis brengen naar één van de afvalbrengstations van Avalex. Om toegang te krijgen tot het afvalbrengstation heeft u uw Avalexpas nodig.

Op het afvalbrengstation wordt het afval gescheiden in diverse containers. Hierdoor is een groot deel van het grofvuil en snoeiafval geschikt voor hergebruik. Het afvalbrengstation biedt meer voordelen: u hoeft niet te wachten tot uw grofvuil of snoeiafval wordt opgehaald en u kunt het kwijt wanneer het u uitkomt. Meer informatie zoals adressen en openingstijden vindt u hier.

Vind een afvalbrengstation
in de buurt

Ophaaldienst grofvuil en snoeiafval


Bent u niet in de gelegenheid om uw grofvuil of snoeiafval zelf naar een afvalbrengstation te brengen? Dan kunnen wij het, na het maken van een afspraak, voor u ophalen. In onderstaande tabel ziet u de kosten en de maximale hoeveelheid die aangeboden mag worden. Het aanbieden van snoeiafval is in alle gemeenten gratis.

Kosten per keer Maximaal m3 per melding
Delft €0 1m3
Leidschendam-Voorburg €0 2m3
Rijswijk €0 3m3
Pijnacker-Nootdorp €30,00 2m3
Wassenaar €20,69 1m3
Midden Delfland €0 2m3

Inwoners van de gemeente Delft dienen hun elektrische apparaten en fietswrakken op te laten halen door Stichting Kringloop Delft. Fietsen die op slot staan worden niet meegenomen.

Grofvuil en snoeiafval aanmelden

Let op: om grofvuil en snoeiafval online aan te melden heeft u Silverlight nodig. Kunt u dit niet installeren omdat u gebruik maakt van Iphone of Ipad? Bel dan naar 0900-0507 (lokaal tarief) voor het maken van een afspraak.
Let op: inwoners van Pijnacker-Nootdorp en Wassenaar kunnen geen telefonische afspraak maken dit i.v.m. het online betalen via iDEAL.