Compostdag

Zaterdag 17 maart 2018: Avalex Compostdag

Gratis compost als beloning voor scheiden gft- en groenafval

Inwoners van de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar konden op zaterdag 17 maart gratis compost scheppen op zes locaties. Met deze actie bedanken de gemeenten en Avalex alle inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners kregen hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost!

Compost
Het afgelopen jaar is meer dan 20.000 ton groente-, fruit- en tuinafval ingezameld in het verzorgingsgebied van Avalex. Dit levert ruim 8.000 ton compost op. Voor veel mensen is het scheiden van gft-afval en groenafval (snoeihout, takken, gras) de gewoonste zaak van de wereld. De gemeenten en Avalex willen inwoners bedanken voor hun inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu.

Goed voor milieu én portemonnee!
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Taxus voor hoop
Taxus voor Hoop is een Nederlandse Stichting die zich belangeloos inzet voor de strijd tegen kanker. Dit doen zij door middel van het landelijk inzamelen van Taxus-snoeisel van de Taxus Baccata hagen en struiken. Afgelopen seizoen heeft Avalex in totaal 20,2 chemo-therapieën opgehaald! Om inwoners te bedanken voor hun deelname en het volgende Taxus snoeiseizoen alvast onder de aandacht te brengen werden er tijdens onze Compostdag taxusplantjes uitgedeeld. 

Spring naar de toolbar