Ik ben mijn pas verloren, wat zijn de kosten voor een nieuwe pas?

Je kunt via de site een nieuwe pas aanvragen. Hiervoor wordt € 7,50 gerekend. Let op: per huishouden wordt één Avalexpas verstrekt. De oude pas wordt geblokkeerd. Binnen vijf werkdagen na aanvraag krijg je een nieuwe pas zodat je weer gebruik kunt maken van onze diensten.

Ik heb geen internetbankieren, kan ik met contant geld de pas betalen?

Nee, je kunt alleen digitaal betalen. Mogelijk kun je iemand in jouw omgeving vragen het bedrag voor te schieten? Wij hebben net als vele overheidsinstanties gekozen voor digitaal bankieren, omdat dit de meest zuivere vorm van financiële registratie is. Er kunnen geen fouten gemaakt worden. Juist omdat wij bestaan door jouw belastinggeld, willen wij zo secuur mogelijk met onze financiële stromen omgaan.

Ik heb een pas aangevraagd, maar ik heb deze niet ontvangen.

Dat is vervelend. Via onze website kun je de pas opnieuw aanvragen. Wij sturen je dan kosteloos een nieuwe pas toe. Let op, de oude pas wordt geblokkeerd.

Ik ben net verhuisd, maar ik kan geen Avalexpas op het nieuwe woonadres vinden.

Je kunt een nieuwe pas aanvragen. Indien je een bewijs van je verhuizing kunt meesturen, krijg je eenmalig een gratis pas. Let op, de oude pas wordt dan automatisch geblokkeerd.

Mijn pas is kapot. Moet ik voor een nieuwe pas betalen?

Als u bij het aanvragen van een nieuwe pas een foto meestuurt van de pas die kapot is, krijgt u van ons kosteloos een nieuwe pas toegestuurd. Let op, uw oude pas wordt geblokkeerd.

Hoe goed kunnen de sensoren de vulgraad voorspellen?

Het is best lastig om dit helemaal te voorspellen. Zeker als de buren net van plan zijn het huis eens goed op te ruimen en daarmee veel afval produceren. Dan zit zo’n container in één keer vol. Toch proberen we in het gehele Avalex gebied naar het ‘gedrag’ van de containers te kijken. Omdat het Avalex gebied zo groot is, is dit een klus die best even tijd nodig heeft. Als we de voorspellingen steeds beter kunnen maken, kunnen we ook onze routes er op aanpassen door vaker, of op een andere dag de containers te legen. Zo proberen we er elke dag voor te zorgen dat de containers voor iedereen te gebruiken zijn.

Hoe zit het met routeoptimalisatie?

In de toekomst kunnen we op basis van de informatie van de sensoren een volgende stap maken: dynamische routes. De software bedenkt dan elke dag opnieuw zelf de beste routes. We weten nu welke onder- en bovengrondse containers snel vol raken, dus kunnen we straks vooraf berekenen welke containers er op welk moment geleegd worden. Of we zien dat er opeens een container vol zit, ook dan krijgen we een seintje. Op basis hiervan kunnen we een route uitstippelen. Dat is natuurlijk niet van de ene op de andere dag gedaan. Het wordt een periode van gewenning voor zowel onze chauffeurs als voor onze inwoners.

Op dit moment worden de onder- en bovengrondse containers met een vaste frequentie geleegd. Dat is straks niet meer het geval. Onze chauffeurs rijden straks alleen naar een container als die het volgende ledigingsmoment niet haalt. In die zin zullen de bijna volle containers de route bepalen. Voor onze inwoners zal het ook even wennen zijn. Zij zien een Avalex-vuilniswagen langs de containers rijden, zonder deze allemaal te legen. Een hele nieuwe manier van afval ophalen!

Ziet een vulgraadsensor storingen?

Een sensor kan veel verklemmingen zien in een container, maar niet alle soorten verklemming. Zit er iets in de container klem? Geef Avalex dan een seintje, zodra je dit opmerkt. Dan lossen we het zo snel mogelijk op. Volle of defecte container? Geef het door aan Avalex via 0900-0507 (lokaal tarief) of via het contactformulier. 

Voorkomen vulgraadsensoren bijplaatsingen?

Nee. Avalex heeft de opdracht: opgeruimde straten. Avalex plaatst zelf nooit iets naast de container, dat doen inwoners. Erg jammer, want het wordt dan al snel een zootje, wat opgeruimd moet worden. Zelfs de slimste sensoren of computerprogramma’s kunnen dit niet voorkomen. Zet daarom nooit iets naast de container. We willen uiteindelijk toch allemaal een opgeruimde straat? Wat de sensoren in de toekomst wel voorkomen, is een overvolle container.

Hoe zit het met de vulgraadsensoren?

De vulgraadsensoren zijn in bijna alle boven- en ondergrondse-containers van Avalex geplaatst.

Dat betekent dat we op afstand kunnen zien of containers vol zijn of niet, dit noemen wij de vulgraad. Als we dit een tijdje in de gaten houden, kunnen we voorspellen wanneer de meeste mensen afval in de containers doen. En als we weten wanneer de containers vol raken, kunnen we er ook voor zorgen dat ze op tijd geleegd worden.

I found a pass. What should I do?

You can send it to us (free of charge) to the following address: 

Antwoordnummer 24546
2490 VB ‘s-Gravenhage

The owner will be very grateful.

I’m moving. What should I do with my Avalex pass?

Are you going to move? Leave the Avalex pass behind for the new occupants. The card is assigned to the house address.

Are you moving to one of the Avalex municipalities? Then there should be an Avalex pass in your new home. The former occupants should have left it behind for you. If there is no Avalex pass in your new home, you can apply for a new one.

Spring naar toolbar