Mag ik zakken of dozen naast de container zetten?

Zakken of dozen naast de container kunnen we niet meenemen. Bovendien trekken vogels de zakken open om de restjes uit het vuil te eten. Zo wordt het een rommeltje buiten!

Als het afval niet in de container past, kijk dan of er elders een wijkcontainer is waar wel ruimte is. Is die er niet? Bewaar het afval dan nog even thuis tot na de leging.

Waar kan ik terecht met zand of aarde?

Aarde, grond en zand kunnen wij niet aannemen, omdat het op vervuiling moet worden getest. Daarvoor verwijzen we je graag naar de volgende instanties: AH Vrij (Wateringen) en Verboon Grondbank (Den Haag).

Ik heb asbest waar ik vanaf wil. Wat moet ik doen?

Asbest is gevaarlijk voor de gezondheid. Je mag dit materiaal daarom nooit in een container doen of bij het grofvuil zetten. Je kunt asbest laten verwijderen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf.

Als het niet kan beschadigen tijdens het verwijderen en vervoeren, mag je ook als particulier zelf asbest verwijderen en inleveren bij de milieustraten van Avalex. Dit moet je te allen tijden melden bij de gemeente waarin je woont. Melden kan je op omgevingsloket.nl, vervolgens krijg je van de gemeente antwoord. Regels kunnen per gemeente verschillen. Je moet het voorwerp goed inpakken in speciale folie of zakken. Dit verpakkingsmateriaal haal je vooraf op bij de milieustraat. Je mag asbest niet bij de milieustraat inpakken. Kleine voorwerpen, zoals eterniet plantenbakken, mag je zonder vergunning aanbieden (wel goed verpakken).

Kijk voor meer informatie op de pagina voor specifieke afvalsoorten.

Zijn er kosten verbonden aan de milieustraten?

De meeste afvalsoorten kan je gratis naar de milieustraten brengen, maar voor een aantal vervuilende afvalsoorten rekenen wij kosten door. Wat die kosten zijn kun je lezen op de tarievenlijst.

Mag ik naar een andere milieustraat?

De inwoners van de gemeenten Delft, Rijswijk, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp en Wassenaar kunnen terecht bij alle vier de milieustraten van Avalex. Vergeet niet je Avalexpas mee te nemen. Woon je in Voorschoten? Dan kun je terecht op de milieustraat in Wassenaar.

Ik ben mijn container kwijt, wat nu?

Is je container de hort op? Bij een vermiste container willen we je vragen om even te wachten en te kijken of hij vanzelf weer opduikt. Soms is de container na een week ineens weer terecht. Heb je al gewacht en is de container echt weg? Bel dan 0900-0507 of vul het contactformulier in om een nieuwe aan te vragen. Geef alsjeblieft je adres door, de afvalsoort (restafval, GFT, papier of PMD) en als je dat weet ook de maat van de container: klein (140L) of groot (240L).

Mijn container is kapot!

Helaas kan het soms zijn dat de container gedeukt of gescheurd is en niet meer gebruikt kan worden. We komen de container dan zo snel mogelijk omwisselen voor een nieuwe. Bel ons op 0900-0507 of vul het contactformulier in, dan kunnen we afstemmen waar en wanneer de oude container wordt opgehaald. Laat daarbij weten om welk type container het gaat (restafval, gft, papier of PMD) en, als je dat weet, of het een kleine container (inhoud 140L) of een grote container (inhoud 240L) was. Je vindt de maat op de adressticker aan de zijkant van de container.

Mag ik een extra container?

Heb je meer afval dan in je huidige containers past? Een extra container is vaak mogelijk. Per gemeente verschillen de kosten en bepalingen. We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Teveel restafval? Kijk eerst of je de hoeveelheid restafval kunt verminderen door meer afval te scheiden. Als je grondstoffen zoals gft, papier en PMD apart houdt, houd je vaak maar een klein beetje restafval over. Voor een extra restafvalcontainer is in sommige gevallen eerst toestemming van de gemeente nodig. Kijk daarvoor bij de informatie over extra containers.

Heb je nog geen PMD-container maar wil je er wel graag één? We kunnen helaas alleen PMD-containers uitzetten in wijken waar Het Nieuwe Inzamelen al is ingevoerd. In andere wijken zijn nog geen routes opgesteld voor de vuilniswagen. Wil je toch graag PMD scheiden? Goed bezig! Log in met je postcode en huisnummer. Je kunt dan op de kaart kijken of er een wijkcontainer bij jou in de buurt is.

Ik wil graag een ander formaat container!

Is jouw container te groot of te klein? Je kunt de container in veel gevallen omruilen voor een ander formaat. We hebben twee maten: de kleine heeft een inhoud van 140L en de grote heeft een inhoud van 240L. Je vindt het formaat van je huidige container op de adressticker op de zijkant. Je kunt ook vergelijken met de afbeelding. Bel ons op 0900-0507 of vul het contactformulier in, dan laten we je weten of omwisselen mogelijk is en maken we een afspraak.

Mijn Avalexpas is kapot en werkt niet meer!

In de Avalexpas zit een chip die door de hele pas loopt. Als er dus een hoekje af is of de pas is gebogen, kan het dat de pas niet meer werkt. Maak daarom geen gaatjes in de pas.

Is jouw pas beschadigd, dan kun je een nieuwe aanvragen. Stuur een foto mee van de kapotte pas waarop het pasnummer goed zichtbaar is.

Is de pas niet beschadigd, maar lijkt hij alsnog niet te werken? Check dan of het de enige pas in huis is. Misschien heb je per ongeluk een oude pas gebruikt. Als er een nieuwe pas is aangevraagd, wordt de oude geblokkeerd. Is het je enige pas? Neem dan contact met ons op en geef het pasnummer en je adres door, dan gaan we kijken wat er aan de hand is.

Ik ga verhuizen. Wat doe ik met de Avalexpas?

De Avalexpas hoort bij het adres. Neem de pas dus niet mee als je gaat verhuizen, maar laat hem achter voor de nieuwe bewoners. Ligt er op je nieuwe adres geen Avalexpas? Vraag binnen drie maanden een nieuwe pas aan. Je krijgt dan gratis een pas toegestuurd.

Help! Ik ben mijn Avalexpas kwijt.

Als je je pas kwijt bent, kun je een nieuwe aanvragen. Dat kost €7,50. Let op: per huishouden wordt één Avalexpas verstrekt. De oude pas wordt geblokkeerd. Binnen vijf werkdagen na aanvraag krijg je een nieuwe pas. Wil je in de tussentijd al naar de milieustraat? Neem dan je betaalbewijs mee.

Spring naar toolbar