Afvalkalender

Alle afhaalmomenten in uw buurt

Bekijken

Schipluiden

Vanaf 7 november zal er in Schipluiden gestart worden met Het Nieuwe Inzamelen. Er gaan namelijk een aantal dingen veranderen.

Wilt u weten wat Het Nieuwe Inzamelen voor u betekent? Kijk dan op uw kalender.

Heeft u een woning met een tuin?
Op 7 november halen wij voor de laatste keer restafval bij u aan huis op. Bied uw restafvalcontainer dus sowieso aan, ook als u weinig afval heeft. Uw restafvalkliko wordt vanaf dat moment een container voor PMD (Plastic-, Metalen verpakkingen en Drinkpakken). Wij laten uw kliko dan ook gelijk wassen en bestickeren! Laat hem op 7 november zo lang mogelijk buiten staan. U kunt er daarna geen restafval meer in doen. Wij legen vervolgens uw PMD-container om de week. Uw eerste PMD-ophaaldag is 21 november.

Het weinige restafval dat u over heeft, brengt u naar een wijkcontainer bij u in de buurt. Daarom hebben wij extra wijkcontainers geplaatst of bestaande wijkcontainers gewisseld. Door in te loggen met uw postcode en huisnummer ziet u op de kalender waar de (nieuwe) wijkcontainers bij u in de buurt staan en op welke dagen wij uw kliko’s legen.

Woont u in een appartementencomplex of flat of bent u bewoner van de Rozemond of Veldvreugd?
Met Het Nieuwe Inzamelen zorgen wij ervoor dat u grondstoffen, zoals GFT (Groente- Fruit- en Tuinafval), PMD (Plastic en Metalen-verpakkingen en Drinkpakken) en papier dichtbij uw flat of bovenwoning kwijt kunt in wijkcontainers. Het beetje restafval dat overblijft, brengt u weg naar een wijkcontainer. Log in op de kalender en klik op ‘Nieuw wijkplan’ om te zien waar de nieuwe wijkcontainers bij u in de buurt komen te staan. U zult zien dat er extra wijkcontainers geplaatst zijn of bestaande wijkcontainers zijn gewisseld.

Woont u in een appartementencomplex of flat en maakt u op dit moment gebruik van inpandige containers?
Vanaf 7 november gooit u geen afval meer in de container in uw flat, maar brengt u het naar een wijkcontainer in de buurt. Daarom zijn er extra wijkcontainers geplaatst of bestaande wijkcontainers gewisseld. Log in op de kalender en klik op ‘Nieuw wijkplan’ om te zien waar de nieuwe wijkcontainers bij u in de buurt komen te staan.

Ondergrondse containers
Met het plaatsen van de ondergrondse containers doen wij ons uiterste best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Toch kan het zijn dat uw straat tijdelijk is afgesloten. Alvast onze excuses voor het ongemak. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, heeft u toegang tot deze ondergrondse containers om uw restafval in te leveren. De werkzaamheden vinden naar verwachting plaats tussen 16 en 27 oktober.

Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag per email info@avalex.nl of telefonisch. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur op 0900-0507 (lokaal tarief). Op www.avalex.nl/kalender kunt u uw persoonlijke inzameldagen bekijken. U wordt hierover ook per brief geïnformeerd.

Afvalinzameling

 • Hoe geef ik een volle of defecte ondergrondse container in mijn wijk door?

  Is een container in uw wijk vol of defect? Geef het door aan Avalex via 0900-0507 (lokaal tarief) of via het contactformulier. Onze medewerkers zullen u vragen om een containernummer door te geven. Het containernummer kunt u vinden op de containerplaatjes die zijn gemonteerd op een zichtbare plek op de container. Dit zorgt ervoor dat we eventuele problemen snel kunnen oplossen.

 • Waarom is mijn kalender niet zichtbaar in ‘Mijn Avalex’ op de website?

  Ben je in het bezit van een minicontainer, maar is jouw afvalkalender niet zichtbaar na het inloggen in ‘Mijn Avalex’ op onze website? Neem dan contact op met het Avalex Klanten Contact Centrum. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur via het telefoonnummer : 0900 0507 (lokaal tarief), via het contactformulier of via social media (Facebook / Twitter).

 • Hoe laat wordt het afval bij mij opgehaald?

  Het afval wordt tussen 7.30 uur en 16.00 uur opgehaald.
  Het is niet mogelijk een exact tijdstip aan te geven. Haal na het legen de minicontainer(s) zo snel mogelijk naar binnen om overlast te voorkomen.

 • Hoe laat moet ik het afval buiten zetten?

  Zet je huisvuil op de inzameldag om 7.30 uur buiten.

  Zet de container met gesloten deksel met handvat en de wielen richting de straatkant. Het is niet toegestaan zakken of dozen naast de minicontainer aan te bieden. Haal na het legen de minicontainer(s) zo snel mogelijk naar binnen om overlast te voorkomen.

Avalexpas

 • Ik heb een Avalexpas gevonden, wat moet ik doen?

  Heb je een Avalexpas gevonden, die niet van jou is? Dan kun je hem gratis opsturen naar:
  Antwoordnummer 24546 | 2490 VB ‘s-Gravenhage. De eigenaar is je vast heel dankbaar!

 • Ik ben mijn Avalexpas kwijt, kan ik een nieuwe aanvragen?

  Je kunt eenvoudig een nieuwe pas aanvragen. Let op: per huishouden wordt één Avalexpas verstrekt. Je huidige pas wordt geblokkeerd en je ontvangt een nieuwe pas per post binnen vijf à zeven werkdagen.

   

Nieuwe inzamelen

 • Waarom het nieuwe inzamelen?

  Het Nieuwe Inzamelen is de beste oplossing voor:

  – Milieu: meer recycling, minder restafval.
  – Kosten: duurzaam, maar niet duurder.
  – Service: alle grondstoffen aan of dicht bij huis ingezameld.

  Het systeem is al een succes op diverse plekken in Nederland. En kan eenvoudig worden uitgebreid met nieuwe regels (bijv. nascheiding en financiële prikkels).

 • Mogen verenigingen nog oud papier inzamelen?

  Ja. Ook bij het Nieuwe Inzamelen mogen verenigingen papier en karton ophalen. Samen met gemeenten en verenigingen gaan we op zoek de beste manieren om oud papier in te zamelen.

 • Wat gaat het Nieuwe Inzamelen kosten?

  ‘Duurzaam, maar niet duurder’ is een van de belangrijkste uitgangspunten van het Nieuwe Inzamelen. Het Nieuwe Inzamelen is rendabel door:

  – Lagere verbrandingskosten (door minder restafval).
  – Hogere opbrengsten van grondstoffen.

 • Is het Nieuwe Inzamelen al ergens ingevoerd?

  Ja. Het Nieuwe Inzamelen is al op veel plaatsen ingevoerd. Bijvoorbeeld in Utrecht, Arnhem, Alphen a/d Rijn, Zwolle en omstreken en in diverse gemeenten in Drenthe. • Krijg ik een rij containers in de tuin?

  Nee. Laagbouwwoningen krijgen – meestal net als nu – 3 containers. Het restafval gaat naar een ondergrondse container in de buurt. Glas en textiel breng je naar een centrale container.
  De 3 containers zijn voor:

  – Plastic, blik en drinkpakken
  – Groente- fruit- en tuinafval
  – Papier en karton

  Woon je in een buitengebied? Dan krijg je een vierde container voor restafval (omdat je anders te ver moet lopen).

 • Wat is het Nieuwe Inzamelen?

  Bij het Nieuwe Inzamelen draait alles om het inzamelen van grondstoffen uit afval. Dat gebeurt met containers dicht bij huis. Het beetje restafval dat je nog hebt, breng je naar een ondergrondse container in je wijk.

Spring naar toolbar