9 juli 2018

Begrotingen 2018 en 2019 Avalex unaniem vastgesteld

Op 6 juli zijn in de bestuursvergadering van Avalex de begrotingswijziging voor 2018 en de begroting voor 2019 unaniem vastgesteld. De begrotingen geven de belangrijkste doelstellingen voor Avalex weer.

Ons doel is om opgeruimde straten in het Avalexgebied te hebben. Zo zorgen we voor goed bereikbare afvalcontainers en er moet altijd ruimte in de container zijn om afval kwijt te kunnen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er zo veel mogelijk afval gescheiden wordt, zodat we het kunnen hergebruiken. Dat is goed voor het milieu én de portemonnee.

In de begroting kijken we hoe we dit het beste kunnen doen. Hierbij houden we rekening met een gezonde mix tussen prijs en kwaliteit. Om dit te bereiken plaatsen we extra containers en moderniseren we Avalex met nieuwe systemen en schonere vuilniswagens. In de toekomst krijgen wij een seintje als de container bijna vol is, zodat we hem op tijd kunnen legen. Ook kijken we of we vuilniswagens in kunnen inzetten die kliko’s mechanisch oppakken. Zo zorgen we ervoor dat onze vuilnismannen en -vrouwen gezond hun pensioen halen. Wij zorgen goed voor onze werknemers, door te investeren in opleidingen en gezondheid.

Verder zal Avalex haar producten en diensten duidelijk in een soort ‘menukaart’ inzichtelijk maken, zodat kosten transparant zijn en gemeenten extra diensten kunnen afnemen. Zoals het extra ophalen van GFT, lespakketten, gescheiden inzameling op scholen etc.

Spring naar de toolbar