15 april 2020

Bewaar gebruikt textiel nog even thuis

Vanwege de corona-crisis ligt de textielverwerking grotendeels stil. Daarom doen we een beroep op de inwoners om het textiel nog even thuis te bewaren totdat het weer verwerkt kan worden.

Door de corona-crisis ligt ook de verwerking van het ingezamelde textiel stil. Sorteercentra kunnen het textiel niet kwijt, onder meer door de sluiting van de tweedehands afzetmarkten. Er ontstaat zo een berg gebruikt textiel in de opslagcentra. Door langdurige opslag gaat de kwaliteit van het textiel echter achteruit, zodat het minder goed herbruikbaar is.

We willen je daarom vragen om het gebruikte textiel nog even thuis te bewaren. Normaal zijn we er heel blij mee, maar nu kan door de omstandigheden de toevoer niet goed verwerkt worden. Leg het textiel niet naast een volle container en stop het ook niet bij het restafval. Breng het pas naar de textielcontainer of de milieustraat zodra de textielverwerking weer op gang komt, dan weet je zeker dat het kan worden hergebruikt. We houden je via onze website en sociale media op de hoogte.

 

Spring naar toolbar