15 februari 2018

Compostdag zaterdag 17 maart 2018

Gratis compost als beloning voor scheiden gft- en groenafval

Inwoners van de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar kunnen op zaterdag 17 maart gratis compost scheppen op zes locaties. Met deze actie bedanken de gemeenten en Avalex alle inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost!

Inwoners kunnen gedurende de dag zelf compost scheppen, op de verschillende locaties scheppen ook wethouders van de diverse gemeenten mee. Avalex raadt aan om een stevige zak of een emmer mee te nemen om de compost in te vervoeren. Op vertoon van de Avalexpas kunnen inwoners gratis compost komen scheppen. Inwoners worden aangeraden er op tijd bij te zijn, want op is op. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost scheppen.

Compost
Het afgelopen jaar is meer dan 20.000 ton groente-, fruit- en tuinafval ingezameld in het verzorgingsgebied van Avalex. Dit levert ruim 8.000 ton compost op. Voor veel mensen is het scheiden van gft-afval en groenafval (snoeihout, takken, gras) de gewoonste zaak van de wereld. De gemeenten en Avalex willen inwoners bedanken voor hun inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu.

Goed voor milieu én portemonnee!
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Locaties
Op de volgende locaties kunt u gratis compost ophalen:

Milieustraat Openingstijden milieustraten Adres milieustraten
Wassenaar 8:00-17:00 uur Hogeboomseweg 6
Delft 8:00-17:00 uur Voltaweg 11
Nootdorp 08:00-12:00 uur Molenweg 61
Rijswijk 08:00-17:00 uur Laan van ’s Gravenmade 9
Schipluiden 09:00-12:00 uur Tiendweg, VV Schipluiden
Voorburg 08:00-17:00 uur Nieuwe Havenstraat 3B

 

 

 

 

 

 

 

Spring naar de toolbar