12 maart 2018

Contract ARS T&TT ondertekend

Hoofd Projecten & Innovatie Huib van Herrewegen ((a.i.) Avalex) ondertekent het contract met ARS T&TT, de leverancier van software die voorstellen doet voor optimale routes. Voor verzamelcontainers meten zogenaamde vulgraadsensoren hoe vol een container is. Deze sensoren worden binnenkort in de 3.500 containers geplaatst. De voorspellende vulgraad van de sensoren  in combinatie met de nieuwe software, moet ervoor zorgen dat de kans dat containers op tijd geleegd worden verder wordt vergroot. In 2018/2019 zullen alle containers via deze wijze worden geledigd.

Meer service voor de inwoners Avalex-gebied
Avalex kan met deze software op afstand alle containers in het Avalex-gebied monitoren. De vulgraadsensor meet op vaste momenten hoeveel afval er in een container zit. De sensor geeft deze meetresultaten door aan de software. De software kan door middel van slimme formules voorspellen wanneer een container over gaat lopen en deze op tijd opnemen in een route. Het resultaat: de kans dat containers overvol raken wordt sterk verkleind wat voor minder vuilniszakken naast de container zorgt. Hierdoor moet het serviceniveau van Avalex omhoog gaan en is de verwachting dat klachten af zullen nemen.

Minder transportbewegingen, gunstig voor het milieu
Vanwege de voorspellende waardes van deze software, wordt zij ook gebruikt voor het optimaliseren van de minicontainer-, vierwielcontainer-, grofvuilroutes en de transporten voor de milieustraten van Avalex. Met behulp van vulgraadsensoren hoeven chauffeurs niet onnodig naar een locatie te rijden en halfvolle containers te legen, omdat ze van tevoren weten of de container vol is of niet. Er zijn dus minder vervoersbewegingen nodig. Dit is gunstig voor het milieu en scheelt tijd en kosten. De software in combinatie met de vulgraadsensoren zijn onderdeel van een moderniseringsplan welke Avalex op dit moment aan het implementeren is.

Spring naar de toolbar