14 december 2018

Delft | Gewassen bakken, door twee dames op hakken

Dit najaar zijn in Delft en Midden-Delfland de GFT-containers gewassen. Dat doen we in samenwerking met een reinigingsbedrijf die hier de juiste apparatuur voor heeft. Zo weten we zeker dat je bakken weer fris en fruitig worden.

Door te smalle straatjes of doodlopende wegen, is het voor hen niet altijd mogelijk om de (vieze) bakken te bereiken. Om er toch voor te zorgen dat ook deze containers gereinigd konden worden, zijn onze collega’s Donna en Vanessa, van de klantenservice, de kou in getrokken om ze te verplaatsen. Op hakken!  Misschien heb je ze wel gezien.

Zijn we jouw container toch vergeten?
Dat spijt ons enorm, maar laat het ons direct weten. Dat kan per e-mail (info@avalex.nl) of telefoon (0900 0507). Vanessa, Donna of een van onze andere collega’s maakt dan een nieuwe afspraak met je, zodat je de volgende keer wel een schone bak aantreft. Vergeet deze dan niet tot 18:00 uur buiten te laten staan.

Wat kun je zelf doen voor een schone container?
Soms zijn de wasbeurten niet genoeg om je bak het hele jaar schoon te houden. Het kan daarom helpen om deze zo nu en dan te spoelen met heet water. Gebruik geen chloor of andere agressieve middelen, dat is slecht voor het milieu! Groene zeep kan geen kwaad. Zo zorgt je ervoor dat het afval niet in de bak aankoekt. Dat krijgt zélfs het reinigingsbedrijf er niet uit.

Meer tips voor een schone GFT-container vind je hier!

In mijn gemeente worden de minicontainers niet schoongemaakt, hoe komt dat?
Hiervoor maken we afspraken met de gemeentes. Momenteel worden alleen de GFT-containers gewassen in de gemeente Delft en Midden-Delfland. Hou onze website en de lokale krantjes in de gaten of we bij jou langskomen.

 

Spring naar de toolbar