10 oktober 2019

Drie lampen = een kadootje bij de Wecycle-actie

Veel kapotte elektrische spullen blijven bij mensen thuis liggen. Misschien is dat wel herkenbaar. Een oude laptop die al een jaar of twee in de kast staat, een kapotte broodrooster in de schuur, oude lampen in een laatje. Jammer eigenlijk, want elektrische apparaten zijn goed te recyclen. Als je je oude laptop, broodrooster of lampen inlevert spaart dat nieuwe grondstoffen en dus het milieu, én het spaart ruimte in je schuur, kast of laatje.

Heel Holland Recyclet wil tijdens de Nationale Recycleweek (14 tot 21 oktober) mensen bewust maken van zogeheten e-waste (kapotte elektrische apparaten). Tijdens deze week krijgt iedereen die minimaal drie oude lampen inlevert bij de milieustraat een gratis Wecycle Recycle kaartspel (op=op). Alle vier de milieustraten van Avalex doen mee.

Thuis e-waste tellen 

Zit je al klaar om met je lampen naar de milieustraat te gaan? Neem eerst nog even deze checklist door. Weet jij hoeveel er verder nog in je huis ligt aan kapotte apparaten? Waag eerst eens een gokje, en kijk dan aan de hand van de checklist of dat klopt met de werkelijkheid. Met een ingevulde checklist kun je bovendien een iPad winnen. Wel correct recyclen hè!

Meer weten over e-waste? Lees onze pagina over elektra.  

Ander nieuws

Spring naar toolbar