31 augustus 2020

Een week zonder voedselverspilling!

Er word nog heel veel goed voedsel weggegooid in Nederland. Daar kunnen we wat aan doen! Van 1-7 september gaat de Verspillingsvrije Week van start. Bedrijven en consumenten werken samen om voedselverspilling te verminderen. 

Wat kan ik doen?
Hoe goed je het ook bedoelt, vaak gaat er toch nog een stuk bedorven fruit of een half bord sla wat je niet op krijgt de vuilnisbak in. Er wordt in Nederland per jaar per persoon gemiddeld 34 kilo voedsel weggegooid! Door aan de slag te gaan met slim eten kopen, afmeten, koken en bewaren kun je je steentje bijdragen om dat getal omlaag te brengen. Dat is ook nog eens goed voor je portemonnee! Kijk op www.verspillingsvrij.nl voor tips, en kies je eigen challenge om een week lang geen voedsel te verspillen.

Toch etensresten weggooien? Dan bij het GFT
Verspilling minderen is ideaal, maar als het eten toch echt bedorven is, gooi het dan bij het GFT. Dan wordt er onder andere tuinmest (compost) en brandstof van gemaakt. 

Spring naar toolbar