8 juni 2017

Gezocht! Snoeisel van Taxushaag voor de strijd tegen kanker!

Avalex doet mee aan de inzamelactie van Taxus voor Hoop. De stichting Taxus voor Hoop zet zich in voor de strijd tegen kanker. Op maar liefst 200 locaties in Nederland kun je snoeisel inleveren van de Taxus Baccata-haag. In dit snoeisel zit een stofje waarmee chemotherapieën gemaakt kunnen worden. Onze collega Nico is zelfs ambassadeur geworden! Hij heeft er heel veel zin in. Lees meer over zijn motivatie.

Over de Taxus
De actie loopt van 15 t/m 31 augustus. Dit is de periode waarin de concentratie van het werkzame stofje baccatine in de plant optimaal is in de jonge, nieuwe takjes van de taxus. Buiten de snoeiperiode is de concentratie werkzame stof te laag om te kunnen gebruiken. Het stofje baccatine remt de deling van kankercellen en is daarom een belangrijke bouwsteen voor chemotherapie!

Lever je snoeisel in!
Help jij ook mee in de strijd tegen kanker? Op elke milieustraat van Avalex staat vanaf 15 juni een speciale container klaar voor het taxussnoeisel. De locaties van onze milieustraten vind je hier. Wethouder en voorzitter van Avalex, Stephan Brandligt, zal om 13:00 uur het symbolische startsein geven voor de inzamelactie op onze milieustraat in Delft, Voltaweg 11.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Taxus voor Hoop.

Spring naar de toolbar