14 september 2020

GFT-containers wassen in Delft

Vanaf maandag 21 september tot en met donderdag 15 oktober 2020 worden in Delft de minicontainers voor GFT aan de binnenkant gewassen. Woon je in Delft en heb je een eigen groene container thuis? Zet je container komende maand buiten op de gebruikelijke ophaaldagen, ook als er maar weinig GFT-afval in zit.

De container wordt eerst geleegd en daarna gewassen. Laat hem daar wat langer voor buiten staan. De container kan tot 18.00 uur gewassen worden. Is hij toch niet gewassen? Geen zorgen, we kunnen ook de volgende keer nog langskomen.

Zelf de container onderhouden

Door het jaar heen is het een goed idee om zelf je minicontainer zo nu en dan schoon te maken. Lekker fris en het ziet er netter uit. Ook als de container ná de wasbeurt toch nog wat vlekjes vertoont, heb je misschien wat aan deze tips.

Om de container zelf schoon te maken kun je het beste groene zeep gebruiken. Chloor is geen goed idee, vanwege het milieu. Giet eerst groene zeep in de container en gooi er daarna een scheut heet water bij. Laat eventjes staan zodat het water en het schoonmaakmiddel hun werk kunnen doen. Tot slot spoel je het water weg bij een put of een plek waar het geen kwaad kan.

Goede gewoontes voor het GFT

Naast schoonmaken kun je ook een aantal dingen doen om te voorkomen dat de vuilnisbak sterk gaat ruiken of dat er ongedierte op af komt.

  • Wikkel GFT-afval (met name fruit) in een dunne krant voordat het in de container wordt gedaan.
  • Laat GFT-afval zoveel mogelijk uitlekken voordat je het in de container doet.
  • Zorg ervoor dat de container leeg en schoon is als je op vakantie gaat.
  • Als je last hebt van maden, kan je een paar takjes met klimop in of op de container leggen. Maden kunnen namelijk niet tegen klimop en zullen hierdoor snel verdwijnen.
  • Gooi etensresten niet los in de container, maar wikkel deze in een dunne krant of in een biologische afbreekbare zak. De container blijft op deze wijze schoon en trekt minder ongedierte aan.

Spring naar toolbar