2 mei 2019

GFT | Japanse Duizendknoop & Buxusrups

Na de Japanse duizendknoop worden er nu ook Buxusrupsen gespot. Deze rupsen vreten de groene blaadjes van de buxus in een recordtempo weg. Advies: wees er snel bij om ze te bestrijden, want in korte tijd maken ze de plant kapot.

Wees er vroeg bij
Zijn er dode blaadjes, kale takjes, bladskeletten en spinsel zichtbaar? Verwijder in dat geval zoveel mogelijk grote rupsen en poppen met de hand en knip de spinsels eruit. Een zwaar aangetaste struik kan het beste volledig verwijderd of zo laag mogelijk afgeknipt worden. Voer de afgeknipte takken en verwijderde struiken daarna (in een bio afbreekbare zak met Kiemplantlogo of OK compostlogo) in een afgesloten GFT container af. Hou de aangetaste planten uit de buurt van de eigen composthoop.

Ook de Japanse Duizendknoop mag bij het GFT. Zorg er wel voor dat de GFT container gesloten blijft. De hoge temperaturen tijdens het composteringsproces zorgen ervoor dat de duizendknoop en de rupsen onschadelijk worden gemaakt. Gaat het om grote hoeveelheden? Dan mag het allemaal ook in de restafval container.

Spring naar de toolbar