23 augustus 2018

Het chippen van containers

Het is je wellicht al opgevallen. Inmiddels zijn de meeste containers in het Avalex gebied voorzien van adressticker en een chip, maar waar zijn deze chips eigenlijk voor?

De chip gebruiken wij om het ophalen van jouw grondstoffen en restafval makkelijker te maken. Het systeem geeft antwoord op de volgende vragen.

  • Is de juiste container op de juiste inzameldag aangeboden?
  • Hoe laat hebben wij de container geleegd?
  • Hoeveel containers hebben wij per route geleegd?

Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat jouw container op een efficiënte manier geleegd wordt. Ook is het mogelijk containers die worden gestolen op te sporen. Bij een defecte container kunnen wij snel in actie komen om deze vervolgens te vervangen.

Het chippen van de containers heeft dus vele voordelen. Het systeem is gekoppeld aan een adres en niet aan een persoon. Deze gegevens worden dus alleen intern gebruikt om efficiënter grondstoffen in te zamelen en hiermee uiteindelijk ons brandstofgebruik te verminderen. Goed voor ons en goed voor het milieu.

De containers krijg je van Avalex te leen. Wij hopen dat jij er net zo voorzichtig mee bent als wij dat zijn. Is er toch iets mis met de container? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Vragen
Heb je nog vragen over het chippen van minicontainers of andere wellicht een andere vraag? Neem dan gerust contact op met het Klantencontactcentrum van Avalex. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8:00-17:00 uur, via tel. 0900-0507 of info@avalex.nl.

Spring naar de toolbar