11 januari 2018

Het Nieuwe Inzamelen Hof van Delft

Tot 2022 wordt in het hele Avalex gebied geleidelijk een nieuwe manier van afval inzamelen ingevoerd. Momenteel zijn wij bezig met de implementatie van Hof van Delft. Eind november 2016 hebben wij je uitgenodigd voor een bewonersavond, deze vond in januari 2017 plaats. Samen met jullie hebben wij gekeken naar de beste locaties voor de wijkcontainers. Na alle suggesties op het digitale platform en de bewonersavond te bekijken zijn we tot een nieuw plan gekomen. Deze is na de zienswijzeprocedure in mei 2017 vastgesteld. Vervolgens is de zienswijze van het ontwerpplan gestart. Dit heeft geresulteerd in een definitief wijkplan. Op 29 november 2017 is dit plan voor Hof van Delft gepubliceerd in de Stadskrant. Dat betekent dat de termijn voor het indienen van beroep bij de rechtbank gestart is op 30 november 2017 en eindigde op 11 januari 2018. Vervolgens zijn wij begonnen met de uitvoering van dit plan.

Plaatsing containers

Momenteel worden er daarom wijkcontainers geplaatst in jouw straat, maar ook bestaande containers gewisseld. Direct omwonenden zijn hier ook persoonlijk over geïnformeerd. Wij proberen zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Om de containers te plaatsen, kunnen wij eventueel een (klein) deel van de straat afzetten in verband met veiligheid. Kijk hier voor een overzicht van alle locaties en log in door jouw postcode en huisnummer in te vullen. Je kunt de containers gelijk na het plaatsen al gebruiken voor het scheiden van afval.

Het Nieuwe Inzamelen

Met Het Nieuwe Inzamelen zorgt Avalex ervoor dat je grondstoffen zoals: GFT (Groente-, Fruit- en Tuinafval), papier en PMD (Plastic, Metalen en Drinkverpakkingen) makkelijker kwijt kunt. Je houdt dan nog maar een klein beetje restafval over. Het doel is om de hoeveelheid restafval te verkleinen: van 225 kilo naar 100 kilo per persoon per jaar. Om zo op een duurzame manier meer grondstoffen te kunnen hergebruiken.

Spring naar de toolbar