17 november 2017

Ook vragen over eigenwijs afval?

Afval weggooien is makkelijk, maar afval scheiden kan best ingewikkeld zijn. We scheiden papier en karton, PMD, GFT en restafval, maar ook glas, textiel en klein-chemisch afval. Er zijn zóveel verschillende soorten afval, dat je soms te maken hebt met eigenwijs afval: het is niet meteen duidelijk in welke bak het thuishoort!

Vraag het ons!
Twijfel je over een product? Laat het ons weten via ons nieuwe online platform www.eigenwijsafval.nl of stel je vraag via social media met de hashtag #eigenwijsafval. Zo zorgen we samen voor een handig en compleet overzicht van wat er in elke bak mag. We hebben jouw hulp daarbij hard nodig!

Test jouw kennis!
Het stellen van vragen over eigenwijs afval is niet het enige wat er op ons platform te doen is. Doe mee met ‘De Grote Eigenwijsafval Quiz’. In een race tegen de klok krijg je 10 opeenvolgende vragen. Klik op de container waar jij denkt dat het eigenwijsafval in moet en zet je eigen highscore neer! Daag anderen uit en bepaal voor eens en altijd wie de meeste afvalkennis in huis heeft.

Waarom afval scheiden?
Als we afval scheiden, kunnen we het hergebruiken. Zo komt er steeds minder afval terecht in de grijze restafvalcontainer. Hoe minder afval daarin zit, hoe beter! Want alles in de grijze restafvalcontainer, wordt verbrand. Doordat we afval hergebruiken, halen we minder energie en grondstoffen uit onze aarde. Ook zorgen we zo voor minder vervuiling. We hebben maar één aarde, dus daar moeten we zuinig op zijn!

Spring naar de toolbar