31 december 2018

Wijzigingen ophaaldagen 2019

In 2019 gaat de nieuwe ophaalkalender van start.

Waarom gaan de ophaaldagen veranderen?

 • Inplannen nieuwe routes
  Avalex en de zes gemeenten Delft, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar hebben een gezamenlijk doel voor 2020. We willen dan 75 procent van het afval scheiden en nog maar 100 kg restafval per persoon per jaar overhouden. Hierdoor worden er steeds meer grondstoffen apart ingezameld. Hier zijn echter wel nieuwe routes voor benodigd. Met het inplannen van deze routes wordt in de planning van 2019 rekening gehouden.
 • Gelijkmatige inzet voertuigen en personeel
  Het inplannen van nieuwe routes betekent ook dat er opnieuw gekeken moet worden naar de inzet van voertuigen en personeel. Hierdoor kan het voorkomen dat er ophaaldagen van dag wijzigen. Op deze manier kan de meeste efficiënte vorm van afval en grondstoffen inzameling gerealiseerd worden.

Wat betekent dit voor mij?

Dit kan betekenen dat jouw containers op een andere dag worden geleegd dan je gewend bent. Controleer daarom de persoonlijke afvalkalender via www.avalex.nl/kalender en bekijk of er ophaaldagen gaan wijzigen.

Op welke manieren wordt dit gecommuniceerd?

 • Containerlabels
  In de loop van december worden de (aangeboden) containers waarvan de ophaaldag in 2019 gaat wijzigen voorzien van een label. Dit doen wij als extra geheugensteuntje om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd de juiste ophaaldagen in de digitale afvalkalender terug kan vinden.
 • Huis aan huis brieven
  In de loop van december ontvangen de huishoudens waarvan de ophaaldagen gaan wijzigen een huis aan huis brief met daarin de wijziging per afvalsoort.
 • Online
  Verder lopen er diverse campagnes via sociale media (Facebook/Twitter/Instagram) en website om deze wijziging onder de aandacht te brengen.

Heb je nog vragen? 
Neem dan contact op met onze klantenservice per mail via info@avalex.nl of bel 0900-0507 (lokaal tarief).

Spring naar de toolbar