2 maart 2018

Hof van Delft | Start PMD inzameling aan huis

Het Nieuwe Inzamelen in Hof van Delft gaat eindelijk beginnen. Dit nieuwe afvalbeleid is aangekondigd in verschillende brieven van Avalex en gemeente Delft, een bewonersavond en op het digitale platform van Avalex.

(Laagbouw met kliko’s) | Wat verandert er voor u?

  •  Op maandag 19 februari halen wij voor de laatste keer restafval in containers of losse zakken bij u aan huis op. Bied uw restafvalcontainer dus altijd aan, ook als u weinig afval heeft.
  • Op deze dag wassen wij de container en plakken er een sticker op. Vanaf dat moment is de container voor Plastic-, Metalenverpakkingen en Drinkpakken. Twijfelt u of een verpakking bij het PMD mag? Kijk dan eens op ons digitale platform www.eigenwijsafval.nl of op www.afvalscheidingswijzer.nl. U zult zien dat PMD het meeste afval is dat u produceert.
  • Er blijft dan nog maar een klein beetje restafval over, dit brengt u naar een wijkcontainer.
  • Wij legen uw PMD-container om de week. Uw eerste ophaaldag is maandag 5 maart.
  • Heeft u nog geen drie kliko’s? Dan zijn er in de week van 19 februari de kliko’s die u nog niet heeft geleverd. Vanaf dan heeft u kliko’s voor PMD, GFT en papier.

Waar staan de wijkcontainers?
In Hof van Delft zijn extra wijkcontainers geplaatst, maar ook bestaande wijkcontainers gewisseld. Door in te loggen met uw postcode en huisnummer ziet u op www.avalex.nl/kalender waar de (nieuwe) wijkcontainers voor bijvoorbeeld restafval, textiel en glas bij u in de buurt staan. Heeft u geen internet? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur via 0900-0507 (lokaal tarief). Wij helpen u graag.

Grondstoffen worden gerecycled
Door grondstoffen, zoals PMD, GFT (Groente, fruit en tuinafval), glas, papier en textiel, te scheiden houdt u maar een klein beetje restafval over. Daarom staan de restafvalcontainers bij u in de wijk en hebben wij voor kliko’s aan huis gezorgd voor de grondstoffen waar u er veel van heeft.

Spring naar de toolbar