Start zijbelading in buitengebied Midden-Delfland

Maandag 21 februari 2022

Donderdag 3 maart halen we in het buitengebied van Midden-Delfland voor de eerste keer het afval op met een zijlader. Dat betekent dat een mechanische arm de container oppakt, leegt en weer neerzet. Voor het aanbieden van de container in een lijn gelden dan ook een aantal nieuwe regels. Zo moeten de containers in ieder geval op een rij staan en met de opening naar de weg. Als u de container in een cluster moet aanbieden, verandert er niets. Bewoners hebben een brief ontvangen met meer informatie over de (nieuwe) aanbiedlocaties.

Nieuwe aanbiedregels

Waarom doen we dit?

Gemeente Midden-Delfland kiest voor zijbelading, omdat deze manier van inzamelen meerdere voordelen kent. Zo zijn er dankzij de mechanische arm minder medewerkers nodig en kunnen we per dag meer containers legen. Ook is het beter voor de arbeidsbelasting, met als resultaat een duurzame en gezonde inzet van onze medewerkers. De vrijgekomen arbeidsplaatsen vullen we op een andere manier in. Medewerkers worden ingezet als grondstofcoach of als chauffeur/belader in de regio’s waar het aantal huishoudens toeneemt. Tot slot besparen we kosten, zodat de Gemeente Midden-Delfland de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk kan houden.

De afvalkalender in de Avalex App

Een overzicht van de inzameldagen vind je in de Avalex App onder het menu ‘inzamelen & ophalen’. Je kunt de app downloaden in de Google Play Store of de App Store. Ook op deze website vind je de afvalkalender met alle inzameldagen. Ga naar www.avalex.nl/kalender en vul je postcode en huisnummer in.

Lees meer nieuwsberichten