10 september 2019

Wassen GFT-containers Midden-Delfland en Delft

Midden-Delfland

Binnenkort worden alle minicontainers voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT) in de gemeente Midden-Delfland gewassen. Wil je een gewassen container? Bied de groene container in de periode van dinsdag 17 september tot en met vrijdag 20 september aan op de reguliere aanbieddag, ook als er te weinig GFT-afval in de container zit.

Delft

Vanaf maandag 23 september tot en met donderdag 17 oktober 2019 worden de minicontainers voor GFT aan de binnenkant gewassen. Bied de groene container de komende maand aan op de reguliere aanbieddagen, ook als er te weinig GFT-afval in de container zit.

Staat het deksel na het legen van de minicontainer nog open? Laat deze dan nog even staan, de container is nog niet schoongespoeld. De container kan tot 17.00 uur gewassen worden.

Zelf de container onderhouden

Door het jaar heen is het een goed idee om zelf je minicontainer zo nu en dan schoon te maken. Lekker fris en het ziet er netter uit. Ook als de container ná de wasbeurt toch nog wat vlekjes vertoont, heb je misschien wat aan deze tips.

Om de container zelf schoon te maken kun je het beste groene zeep gebruiken. Chloor is geen goed idee, vanwege het milieu. Giet eerst groene zeep in de container en gooi er daarna een scheut heet water bij. Laat eventjes staan zodat het water en het schoonmaakmiddel hun werk kunnen doen. Tot slot spoel je het water weg bij een put of een plek waar het geen kwaad kan.

Goede gewoontes voor het GFT

Naast schoonmaken kun je ook een aantal dingen doen om te voorkomen dat de vuilnisbak sterk gaat ruiken of dat er ongedierte op af komt.

  • Wikkel GFT-afval (met name fruit) in een dunne krant voordat het in de container wordt gedaan.
  • Laat GFT-afval zoveel mogelijk uitlekken voordat je het in de container doet.
  • Zorg ervoor dat de container leeg en schoon is als je op vakantie gaat.
  • Als je last hebt van maden, kan je een paar takjes met klimop in of op de container leggen. Maden kunnen namelijk niet tegen klimop en zullen hierdoor snel verdwijnen.
  • Gooi etensresten niet los in de container, maar wikkel deze in een dunne krant of in een biologische afbreekbare zak. De container blijft op deze wijze schoon en trekt minder ongedierte aan.
Spring naar toolbar