4 september 2017

Wijziging afvalinzameling Leidschendam-Voorburg

Naast de wijzigingen van het tweewekelijks inzamelen van restafval en GFT gaan wij het in alle wijken van Leidschendam-Voorburg makkelijker maken om grondstoffen te scheiden. Onderdeel daarvan is dat uw restafvalcontainer in de toekomst een PMD-container (Plastic- en Metalen verpakkingen en Drinkpakken) wordt. PMD wordt gesorteerd bij onze eindverwerker en omgezet in grondstoffen waarvan nieuwe verpakkingen gemaakt worden. Twijfelt u of een verpakking bij het PMD mag? Kijk dan op www.afvalscheidingswijzer.nl of stel de vraag aan ons via eigenwijsafval@avalex.nl of op social media met #eigenwijsafval.

Binnen de bebouwde kom:
– GFT (Groente-, fruit- en tuinafval) wordt vanaf september één keer in de twee weken ingezameld. In juni, juli en augustus komen wij weer wekelijks bij u langs.
– Restafval wordt vanaf september één keer in de twee weken ingezameld.
– De Papiercontainer blijven wij één keer per vier weken legen, volgens het huidige schema.
– PMD (Plastic- en Metalen verpakkingen en Drinkpakken) kunt u naar een PMD-container in de buurt brengen. Kijk op uw kalender voor de dichtstbijzijnde locatie.

Buiten de bebouwde kom:
– GFT (Groente-, fruit- en tuinafval) wordt vanaf september één keer in de twee weken ingezameld. In juni, juli en augustus komen wij weer wekelijks bij u langs.
– Restafval wordt vanaf september één keer in de vier weken ingezameld. Omdat u PMD apart houdt, zult u zien dat er maar heel weinig restafval overblijft.
– PMD (Plastic- en Metalen verpakkingen en Drinkpakken) wordt vanaf september één keer in de twee weken ingezameld. Door PMD aan huis in te zamelen, proberen we het voor u zo makkelijk mogelijk te maken om PMD te scheiden.
– De papiercontainer blijven wij één keer per vier weken legen, volgens het huidige schema.

Als u afval scheidt, zult u zien dat er maar heel weinig restafval overblijft. Dit brengt u dan naar een container bij u in de buurt. De komende vijf jaar wordt Het Nieuwe Inzamelen geleidelijk ingevoerd in de hele gemeente. De eerste wijk waar we zijn gestart is Voorburg-Midden. U wordt per brief geïnformeerd als er iets gaat veranderen in de wijk waar u woont.

Vragen?
Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag per e-mail via info@avalex.nl of telefonisch. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur op 0900-0507 (lokaal tarief). Kijk op uw kalender voor uw persoonlijke inzameldagen. U wordt hierover ook per brief geïnformeerd.

 

 

Spring naar de toolbar