Avalex Open Dag 2017

Open dag 2017

Was jij erbij?
Zaterdag 23 september hebben wij onze inwoners mee genomen op een reis langs de wondere wereld van de kringloop van ons afval. Van glas tot PMD. Van papier tot GFT. Door middel van leuke activiteiten hebben wij een groot aantal mensen een kijkje in onze keuken kunnen geven. De foto’s van deze leuke dag zijn nu te vinden op onze Facebook pagina!

Was jij er bij en heb jij nog leuke foto’s of filmpjes gemaakt? Deel deze met #Avalex of Avalexnieuws en maak kans op leuke prijzen!

Zaterdag 23 september opent Avalex van 10.00 – 15.00 uur op de Schieweg 99 in Delft haar deuren. Jong en oud zijn welkom op deze dag vol activiteiten! Speciaal voor de open dag wordt het overlaadstation in Delft opengesteld voor bezoekers. Zo kun je zien wat er gebeurt met jouw huisvuil en de manier waarop Avalex het vervoerd naar de eindverwerker. Er zijn leuke doe-activiteiten voor jong en oud en je hebt de unieke kans om een rondje mee te rijden op de vuilniswagen. Maak kennis met onze medewerkers en ontvang informatie en tips over afval scheiden.

De kringloop van afval
Ga met ons mee op reis door de wondere wereld van de kringloop van ons afval. Van glas tot PMD. Van papier tot GFT. Door middel van leuke activiteiten kun jij ontdekken wat er allemaal nog mogelijk is met afval. Afval weggooien is makkelijk, maar afval scheiden kan best ingewikkeld zijn. Er zijn zóveel verschillende soorten afval, dat je soms te maken hebt met eigenwijs afval: het is niet meteen duidelijk in welke bak het thuishoort! Onze grondstofcoaches staan daarom klaar om alle onduidelijkheden weg te halen en advies te geven waar nodig.

Duurzaamheidsmarkt
Op de duurzaamheidsmarkt geven wij uitleg over het nieuwe inzamelen, een methode van inzamelen dat gescheiden weggooien stimuleert. Verder krijg je informatie over nieuwe technieken voor recycling van plastic, papier, textiel en glas.

Geef jouw product een tweede leven
Wij moedigen iedereen aan om zijn of haar uitgelezen boek mee te nemen en te ruilen voor een nieuw boek in onze mini bibliotheek! Ook alle andere spullen zoals cd’s, lp’s, dvd’s, bordspellen zijn van harte welkom bij onze ruilhandel. Zo kan je een ander blij maken en voorkomen we dat er onnodig spullen weggegooid worden. Dat klinkt als een win-winsituatie toch?

Voedsel
Wereldwijd wordt zo’n 30% van ons eten verspild. Groente en fruit maakt een groot deel uit van deze verspilling. Het is zelfs zo dat 10% van al het groente en fruit wordt verspild vanwege hun ‘looks’ of door overproductie. Zonde toch? Kromkommer brengt deze groente weer terug op jouw bord. Hier maken zij heerlijke soepen van, die op onze open dag te proberen zijn. Verder zijn er natuurlijke andere hapjes en drankjes aanwezig.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen op onze open dag. Van knutselen tot onze eigen afval race. Verder zijn er voor jong en oud leuke prijzen te winnen! Kortom een dag vol leuke en educatieve activiteiten. Wij hopen je 23 september te zien!

Routebeschrijving
Schieweg 99
2627 AT Delft

Ben je met openbaar vervoer? Neem dan de trein naar station Delft Zuid. Vanaf daar is het ongeveer een kwartier lopen naar onze vestiging aan de Schieweg 99.

 

Spring naar de toolbar