Certificeringen

bv_logo_0 Sinds 2016 is Avalex ISO 9001-gecertificeerd. De ISO 9001-norm is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem. Wij willen zorgen voor een zo goed mogelijke dienstverlening op het gebied van het ophalen en gescheiden inzamelen van afval en grondstoffen. Dat is de primaire taak van Avalex waar 200 medewerkers zich dagelijks op richten. We zijn kritisch naar onszelf en we doen ons werk graag zo professioneel mogelijk. Wel zijn ook wij een lerende organisatie. Wij blijven ook graag leren, want dat is ook iets waar onze veranderende omgeving voortdurend om vraagt. Daarom zijn we zo blij met het behalen van de ISO-certificering. Wij hebben als organisatie gezien dat er veel verbeteringen mogelijk zijn als je met elkaar en multidisciplinair naar je dienstverlening kijkt. Steeds weer opnieuw.

Lean and Green

Wij vinden het belangrijk dat onze vuilniswagens zo min mogelijk CO2-uitstoot veroorzaken. Daarom doen wij mee het programma Lean & Green, wat inhoudt dat wij de energie-efficiëntie in onze transport- en logistieke activiteiten continu verbeteren. Zo proberen wij onze CO2-uitstoot met minstens 20% te reduceren binnen een periode van 5 jaar.

 

Erkend leerbedrijf

Avalex is een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat wij mbo-studenten opleiden binnen de afval- en transportsector. Meerdere keren per jaar behaalt een groep medewerkers een MBO-diploma binnen Avalex en dat willen wij in de toekomst graag nog verder uitbreiden.

 

Hernieuwbare energie

Avalex heeft voor het jaar 2018 haar aardgasverbruik duurzaam ingekocht door middel van aankoop van Garanties van Oorsprong , afkomstig van groengas. Het groengas wordt geproduceerd uit huishoudelijk afval door de Scheidings- en Bewerkingsinstallatie van Omrin te Heerenveen.

Spring naar toolbar