Vacature Accounthouder gemeenten

 • Standplaats omgeving Den Haag
 • HBO / WO
 • 36 uur per week
 • Cao SGO schaal 10
 • Ingang zo spoedig mogelijk

Als Accounthouder ben jij de verbindende schakel tussen opdrachtgevers (gemeenten) en organisatie. Je onderhoudt duurzame relaties met gemeenten en bent gericht op een goede en gewaardeerde dienstverlenging. Een leuke, afwisselende rol waarbij geen dag hetzelfde is en waarin je echt verschil kunt maken. Ga jij graag te werk in de dynamische omgeving van afval- en grondstoffeninzameling? Lees dan snel verder over deze vacature!

Over Avalex

Avalex is een gemeenschappelijke regeling die het afval- en grondstoffenmanagement voor een zestal gemeenten uitvoert. Een ambitieuze, relatief jonge organisatie, waar ruim 200 enthousiaste medewerkers samen zorgen voor in totaal zo’n 166.000 huisaansluitingen in zes aangesloten gemeenten. Zij werkt met haar gemeenten toe naar afvalbeleid om “Van Afval naar Grondstof” te gaan. Avalex draagt op deze manier bij aan een schone en circulaire leefomgeving. Avalex richt zich hierbij ook intern op verduurzaming van haar bedrijfsvoering en het realiseren van een optimale, efficiëntere uitvoering. In de afgelopen jaren zijn hiervoor al een aantal acties ondernomen zoals het uitrollen van Het Nieuwe Inzamelen (gescheiden inzameling van grondstoffen), het doorvoeren van een nieuw governance model met bijpassende instrumenten zoals kostprijsmodel en dienstverleningsovereenkomsten. Recent is ook de koers Avalex 2023-2030 vastgesteld als richtinggevend voor de komende jaren.

Wat ga je doen in deze rol?

Samen met de senior accounthouder ben je verantwoordelijk voor het versterken van de relatie met de deelnemende gemeenten, waarbij een  optimale dienstverlening het doel is, tegen de juiste kosten en gericht op het behalen van de afvalscheidingsdoelstellingen. Je richt je dus niet op acquisitie en omzet, maar wel op het behalen van gezamenlijke resultaten. Samen met de secretaris-directeur, het management en de senior accounthouder ben je voor de ambtelijke opdrachtgevers van de deelnemende gemeenten het aanspreekpunt van Avalex. Zo signaleer je mogelijkheden om de dienstverlening te optimaliseren en deel je suggesties voor het verder ontwikkelen van de Producten Diensten Catalogus. Hiervoor volg je de trends en ontwikkelingen die betrekking hebben op Avalex, haar opdrachtgevers en relaties.

Als accounthouder zorg je ervoor dat de afspraken in de dienstverleningsovereenkomsten worden vastgelegd en nageleefd. Je signaleert afwijkingen en indien nodig stuur je bij door aanvullende afspraken te maken met de gemeenten. Je ontwikkelt en onderhoudt samenwerkingsrelaties met opdrachtgevende ambtenaren van de deelnemende gemeenten en belanghebbenden binnen Avalex. De rapportages die jij opstelt zijn voorzien van analyses en context, zodat de gemeenten goed op de hoogte zijn. Tevreden gemeenten en inwoners en goede resultaten: daar ga je voor!

Je bent onderdeel van de directiestaf en valt rechtstreeks onder de secretaris-directeur. De directiestaf bestaat uit de teams Projecten & Innovatie, Bewonerscommunicatie en Directiesecretariaat.

Wat Avalex vraagt?

 • Minimaal een afgeronde HBO-bachelor.
 • Kennis van bedrijfskunde en relatiebeheer, zodat je goed kunt functioneren als intermediair tussen de deelnemende gemeenten en de interne organisatie.
 • Kennis van werken met contract-, leveringsvoorwaarden en offertes.
 • Kennis van, en bij voorkeur ervaring met, de werkwijze van de gemeenten en de afval- en milieubranche.
 • Communicatief sterk en sociale vaardigheden voor het maken van afstemmingsafspraken en het onderhouden en beheren van de relatie met de deelnemende gemeenten.
 • Samenwerking en gevoel voor politieke verhoudingen en organisatiesensitiviteit.
 • Uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en gevoel voor data/cijfers voor het opstellen van rapportages, analyses en offertes.

Wat Avalex biedt?

Een organisatie met ambities, leuke en betrokken collega’s en een uitdagende functie gericht op verbinding in- en extern. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen (opleiding, training en/of individuele begeleiding) en om eigen ideeën met collega’s te delen. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao SGO.

 • Een bruto salaris conform schaal 10 Cao SGO, tussen de € 3.558,– en € 5.247,– afhankelijk van ervaring;
 • Een individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto salaris extra (deze is vrij besteedbaar en je mag zelf bepalen hoe je dit inzet).
 • Een contract van 36 uur per week. Dit is in overleg flexibel in te delen.
 • Je pensioenregeling bij het ABP.
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.

Avalex is een werkgever die gelijke kansen biedt en diversiteit belangrijk vindt. Daarmee nodigt ze mensen met diverse achtergronden uit om te solliciteren.

Hebben we je interesse gewekt? Solliciteer dan gauw op deze unieke functie! Omdat wij altijd op zoek zijn naar nieuw talent, hebben wij een doorlopende reactietermijn. Wacht daarom niet met solliciteren. Wanneer wij een ‘match’ zien plannen wij graag met jou een kennismakingsgesprek in.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentiecheck zijn een vast onderdeel van het selectieproces. Ook kunnen we gebruik maken van een assessment.

Liever eerst meer informatie?

Bel dan met Kaj Mierop (Senior Accounthouder Gemeenten), 06-82118565

Voor deze functie wordt de interne en externe werving tegelijkertijd opgestart. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.