Vacature Beleidsadviseur Afval en Grondstoffen

36 uur per week

In de afvalbranche wordt doorlopend onderzoek gedaan naar duurzame methoden voor afvalinzameling, -scheiding en -verwerking. Ook bij Avalex is vernieuwing een belangrijk thema. Als Beleidsadviseur Afval en Grondstoffen vervul je hierin een grote rol. In het Team Projecten & Innovatie ontwikkel je nieuwe initiatieven en werk je deze uit tot heldere beleidsvoorstellen voor deelnemende gemeenten. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteitsverbetering van grondstoffen, nieuwe inzamelmanieren en acties in het kader van de lange termijn beleidsvisie op afval en grondstoffen. Hiermee speel je in op trends en ontwikkelingen en draag je bij aan ons gezamenlijk doel: het creëren van een afvalloze regio, door verwaarding van afval naar grondstoffen.

Het komt ons goed uit dat je graag contact legt met beleidsambtenaren en andere externe belanghebbenden. Aan jou de taak om draagvlak te creëren en hen enthousiast te maken voor nieuwe initiatieven van Avalex. Om de voorstellen goed te kunnen onderbouwen schakel je intern met directieleden, klantmanagers en afdelingen zoals Communicatie en Business Control. Ook haal je kennis uit de markt. Een goede samenwerking is nodig om de interne organisatie en de deelnemende gemeenten inzicht te geven in de beleidseffecten.

Projectaanpak

Zodra er draagvlak is voor jouw advies, is het tijd voor de volgende fase. Je vertaalt vernieuwingsconcepten naar concrete projectideeën. Je maakt daarbij een eerste inschatting van de politieke, maatschappelijke en operationele haalbaarheid, tijdsduur en kosten. Deze acties leiden tot een eerste opzet van de projectaanpak. Ook daarna verlies je het project niet uit het oog. Je toetst of projectresultaten en/of beleidsadviezen overeenkomen met de afgesproken doelstellingen en ziet erop toe dat het werkbaar is in de staande organisatie.

In deze functie ben je ook functioneel verantwoordelijk voor de verwerkingscontracten van onze afvalstromen. Je werkt hiervoor samen met Team Inkoop en Team Grondstoffen. Voor nieuwe verwerkingscontracten stel je kaders, op basis van interne afwegingen, ontwikkelingen in de markt en wensen van de deelnemende gemeenten.

De ideale kandidaat

  • is toegankelijk, enthousiast en vernieuwend;
  • heeft een hbo+ opleiding afgerond;
  • heeft 3 tot 5 jaar ervaring in het werkgebied van afval- en grondstoffenmanagement en/of met verwerkingsmethoden van verschillende afval- en grondstofstromen;
  • heeft kennis van het politieke speelveld en circulaire economie;
  • is goed in het opbouwen van een relatienetwerk en creëert zowel intern als extern draagvlak voor vernieuwingen;
  • kan goed luisteren en communiceert makkelijk op verschillende niveaus;
  • formuleert heldere adviezen en beleidsvoorstellen en presenteert deze op een begrijpelijke manier voor een groep.

Wat bieden wij?

Een organisatie vol ambitie, leuke collega’s en een zelfstandige functie. Er is voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen (opleiding, training en/of individuele begeleiding) en om eigen ideeën met collega’s te delen.

Je ontvangt een salaris dat past bij de zwaarte van de functie en een pensioenregeling bij het ABP. In plaats van vakantietoeslag of een eindejaarsuitkering krijg je 17,05% extra geld; het Individueel Keuze Budget. Je kunt zelf kiezen hoe je dit geld besteedt en wanneer je het laat uitkeren.

Sollicitatieformulier

Liever eerst meer informatie? Bel dan met Virgil Grot (Hoofd Projecten & Innovatie), 06-13583401.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentiecheck zijn een vast onderdeel van het selectieproces. Ook kunnen we gebruik maken van een assessment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

Bekijk alle vacatures


Spring naar toolbar