Vacature Business Controller

36 uur per week

Avalex is een maatschappelijke onderneming in afval- en grondstoffenmanagement en verzorgt de inzameling van grondstoffen voor de zes aangesloten gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar. Avalex voert voor haar gemeenten het afvalbeleid uit om “Van Afval naar Grondstof” te gaan met als doel een afvalloze regio. Avalex draagt op deze manier bij aan een schone en duurzame samenleving. We zijn een ambitieuze, relatief jonge organisatie, waar rond de 220 enthousiaste medewerkers werkzaam zijn. Binnen de directie Bedrijfsvoering zoeken we een Business Controller.

Wat ga je doen?

Je bent medeverantwoordelijk voor de planning & control cyclus en daaruit voortvloeiende producten, zoals begroting, jaarverslag/-rekening en voortgangrapportages. Je stelt investeringsplannen en prognoses op en helpt de organisatie te sturen op prestaties. Hiervoor stel je periodieke rapportages op, die inzicht geven in de realisatie ten opzichte van de gebudgetteerde kwantitatieve gegevens (KPI’s, uren, tonnen afvalstromen, etc.).

Als business controller ben je niet alleen een expert op het gebied van cijfers, maar maak je ook de vertaalslag naar de bedrijfsstrategie. Je zet cijfers in om kansen te identificeren en bedrijfsprocessen efficiënter te maken. Dat betekent ook dat je snel tot de kern komt en bedrijfsdoelen effectief en inzichtelijk onderbouwt. Je beschikt over inhoudelijke kennis en begrijpt daardoor het verhaal achter de interne cijfers.

Je ordent informatie, herkent patronen en signaleert opvallende wijzigingen en afwijkingen in data. Je analyseert de achterliggende oorzaken en adviseert over verbetermogelijkheden. Hierbij sta je garant voor de betrouwbaarheid van de gegevens. Net zoals voor het bestuur en het management, stel je ook voor externe ‘informatievragers’ maatwerkrapportages op. Denk aan het CBS, NVRD, Nedvang, LMA en Wecycle. Deze rapportages zijn voorzien van een bondige en heldere schriftelijke toelichting, zodat ook niet-financials snel tot de kern komen.

De ideale kandidaat

Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond (Bedrijfseconomie, Business Management of vergelijkbaar) en bent een aantal jaar werkzaam in dit vakgebied. Je treed adviserend op richting het management en bent in staat draagvlak te creëren. Hierbij heb je gevoel voor de verschillende verhoudingen in de organisatie, de processen rondom de dienstverlening en de organisatiebelangen vanuit de control functie. Je proactieve instelling, resultaatgerichtheid en analytische vermogen komen hierbij goed van pas. Met je sociale vaardigheden bevorder je de klanttevredenheid en de interne samenwerking.

Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met (logistieke) bedrijfsprocessen en processen op het gebied van informatievoorziening. Je wilt je verder ontwikkelen om complexe vraagstukken met behulp van data te beantwoorden. Verder heb je kennis van management accounting, planning & control cyclus, Wet op het financieel toezicht (Wft), rapportagetools en (modelmatige) accounting oplossingen. Bij voorkeur vanuit ervaring in een gemeentelijke omgeving of bij een gemeenschappelijke regeling. Heb je kennis van of ervaring met de afvalbranche? Dan is dat een pluspunt!

Wat bieden wij?

Een organisatie met ambities, leuke collega’s en een uitdagende functie met uitzicht op een vast dienstverband. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen (opleiding, training en/of individuele begeleiding) en om eigen ideeën met collega’s te delen.

Je ontvangt een salaris dat past bij de zwaarte van de functie (schaal 12, Cao Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties) en een pensioenregeling bij het ABP. In plaats van vakantietoeslag of een eindejaarsuitkering krijg je een vrij besteedbaar budget; het Individueel Keuze Budget (17,05% van het maandinkomen). Je kunt zelf kiezen hoe je dit geld besteedt en wanneer je het laat uitkeren.

Interesse?

Stuur dan je motivatiebrief en cv naar wervinghrm@avalex.nl. Liever eerst meer informatie? Bel dan met Natasja van der Kroon (Directielid Bedrijfsvoering), 06-52005835.

Solliciteren

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentiecheck zijn een vast onderdeel van het selectieproces. Ook kunnen we gebruik maken van een assessment.

Voor deze functie wordt de interne en externe werving tegelijkertijd opgestart. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Bekijk alle vacatures

Spring naar toolbar