Vacature Hoofd Financiële Administratie

36 uur per week

Avalex is een maatschappelijke onderneming in afval- en grondstoffenmanagement en verzorgt de inzameling van grondstoffen voor de zes aangesloten gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar. Avalex voert voor haar gemeenten het afvalbeleid uit om “Van Afval naar Grondstof” te gaan met als doel een afvalloze regio. Avalex draagt op deze manier bij aan een schone en duurzame samenleving. We zijn een ambitieuze, relatief jonge organisatie, waar rond de 220 enthousiaste medewerkers werkzaam zijn. Binnen de directie Bedrijfsvoering zoeken we een Hoofd Financiële Administratie.

Wat ga je doen?

Als Hoofd Financiële Administratie vervul je een belangrijke rol in het voeren van de financiële en salarisadministratie van Avalex. Je geeft leiding aan 8 collega’s. Aan jou de taak om als team mee te groeien met de organisatie en een verdere professionaliseringsslag te slaan. Je bent proactief in de aansturing, waarbij het motiveren en coachen van medewerkers centraal staat. Daarnaast adviseer je de budgethouders en ben je een belangrijke sparringpartner voor onze controllers en het directielid Bedrijfsvoering.

Verder coördineer je de dagelijkse werkzaamheden op de afdeling en ben je verantwoordelijk voor de volgende activiteiten:

  • Het inrichten en coördineren van de administratie, volgens de geldende wet- en regelgeving (crediteuren-, debiteuren- en salarisadministratie, grootboek).
  • Het inrichten van de administratieve informatiestructuur en applicaties, zodanig dat deze aansluiten op de informatiestructuur van de organisatie.
  • Het bewaken van de financiële doelstellingen.
  • Het coördineren van activiteiten rondom de planning & control cyclus.
  • Het signaleren en analyseren van structurele patronen in bestedingen en opbrengsten in relatie tot de begroting.
  • Het borgen van de aansluiting tussen de financiële administratie en de afvalstoffenrapportages.
  • Het beheren van de geldstromen door middel van het opstellen van liquiditeitsprognoses.
  • Het uitvoeren van de belastingaangifte en het tijdig en juist aanleveren van gegevens, formulieren en enquêtes aan het CBS.

De ideale kandidaat

Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond (bijvoorbeeld SPD of Bedrijfseconomie) en bent inmiddels een aantal jaar werkzaam in dit vakgebied. Werkervaring binnen een verbonden partij en/of de afvalbranche heeft onze voorkeur.

Je hebt kennis van het Besluit Begroting & Verantwoording (BBV), belastingwetgeving, administratieve en operationele software, Excel, functioneel applicatiebeheer en rapportagetools. Naast deze kennis heb je ervaring met het opstellen van financiële rapportages en het maken analyses en managementrapportages. Ook kun je met verschillende boekhoudpakketten en reportingtools werken. Kennis van AFAS en/of Qlik Sense is een pre.

Jouw sociale vaardigheden helpen je bij het maken van afstemmingsafspraken met de accountant en het functioneel leiding geven aan medewerkers. Verder vinden we het belangrijk dat je analytisch, kritisch en proactief bent en dat je klantgericht te werk gaat.

Wat bieden wij?

Een organisatie met ambities, leuke collega’s en een uitdagende functie met uitzicht op een vast dienstverband. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen (opleiding, training en/of individuele begeleiding) en om eigen ideeën met collega’s te delen.

Je ontvangt een salaris dat past bij de zwaarte van de functie (schaal 11, Cao Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties) en een pensioenregeling bij het ABP. In plaats van vakantietoeslag of een eindejaarsuitkering krijg je een vrij besteedbaar budget; het Individueel Keuze Budget (17,05% van het maandinkomen). Je kunt zelf kiezen hoe je dit geld besteedt en wanneer je het laat uitkeren.

Interesse?

Stuur dan je motivatiebrief en cv naar wervinghrm@avalex.nl. Liever eerst meer informatie? Bel dan met Natasja van der Kroon (Directielid Bedrijfsvoering), 06-52005835.

Solliciteren

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentiecheck zijn een vast onderdeel van het selectieproces. Ook kunnen we gebruik maken van een assessment.

Voor deze functie wordt de interne en externe werving tegelijkertijd opgestart. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Bekijk alle vacatures

Spring naar toolbar