Vacature Interim Projectleider Gebiedsontwikkeling Grondstoffeninzameling

24 tot 36 uur per week

Voor een periode van 12 maanden ben je verantwoordelijk voor de gebiedsgerichte aanpak van de invoering van omgekeerd inzamelen. Dit betekent dat we de grondstoffen aan huis moeten kunnen ophalen en overige stromen (zoals restafval) via extra centrale wijkvoorzieningen.

Omgekeerd inzamelen is een belangrijk onderdeel van het project Het Nieuwe Inzamelen (HNI). HNI is de implementatie van het gemeentelijk afvalbeleidsplan uit 2015, waarbij is besloten omgekeerd te gaan inzamelen. Inmiddels is het project geëvolueerd en wordt er meer maatwerk toegepast. Gebiedsontwikkeling grondstoffeninzameling dekt daarin beter de lading. Om de inwoners zo goed mogelijk over de gebiedsontwikkeling te informeren zie jij er op toe dat de juiste communicatiemiddelen worden ontwikkeld en ingezet. Samen met de gemeente coördinatoren en je Avalex-collega’s coördineer je het proces van wijkanalyse tot aan nazorg van de gebiedsontwikkeling. Je volgt daarin de aanpak die Avalex heeft ontwikkeld en verbetert die waar mogelijk.

Wijkanalyse en basisafspraken

Samen met de gemeente coördinatoren stem je de uitgangspunten en wensen af voor omzetting van een gebied naar omgekeerd inzamelen. Je stemt dit intern af en maakt werkafspraken met verantwoordelijke afdelingen. Je stelt de gebiedsanalyse en overeenkomsten op in de daarvoor ontwikkelde formats. Op basis van de afspraken met gemeenten zie jij toe op de uitvoering van de deelprojecten. 

Locatieontwikkeling en onderzoek operationele haalbaarheid

Je overziet het werk van de projectleider civiel, werkvoorbereider, databeheerder en projectleider rolcontainers in de ontwikkeling van gebiedsplannen voor de omzetting en plaatsing van innamemiddelen. Je zorgt voor een tijdige oplevering van een concept gebiedsplan, dat ter toetsing aan inwoners kan worden voorgelegd.

Toetsing van plannen, voorbereiding en uitvoering van werkzaamheden op straat

Samen met de afdeling Communicatie, ICT en de gemeente zorg je ervoor dat de gebiedsplannen bij de inwoners worden getoetst. Dit gebeurt via een online platform en (indien mogelijk) via bewonersavonden. Op de bewonersavonden sta je inwoners te woord en je zorgt ervoor dat hun feedback op een goede manier in de plannen wordt verwerkt. Je houdt de planning van activiteiten inclusief de communicatie richting inwoners en de publicatie van besluiten door de gemeente nauwgezet bij. Je bewaakt de voortgang van de deelprojecten, signaleert verstoringen en lost knelpunten op. Ook presenteer je de voortgangsinformatie en tussenresultaten aan betrokkenen en verklaart afwijkingen en gekozen oplossingen. 

Nazorg

Je toetst of projectresultaten overeenkomen met de afgesproken doelstellingen en borgt de werkbaarheid in de staande organisatie. Je stemt met collega’s en de gemeente coördinatoren af of aanvullende communicatie of herstelactiviteiten noodzakelijk zijn. Je maakt samen een plan voor het oplossen van restpunten of stelt offertes op voor aanvullende opdrachten om de scheidingsprestaties in een gebied verder te verbeteren. Je voedt het afdelingshoofd met ideeën voor relevante toekomstige interventies en innovaties.

Wat verwachten we van jou?

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau en kennis van bedrijfskunde en techniek voor het besturen van projecten die leiden tot verbeteringen in de bedrijfsprocessen van Avalex.
  • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring met projectmanagement. Ervaring binnen de afval- & milieubranche is een pre.
  • Je hebt goede uitdrukkingsvaardigheden voor het presenteren van verbeteringsvoorstellen en je hebt ervaring met het schrijven van projectplannen.
  • Je hebt sociale vaardigheden waarmee je een goede samenwerking tussen interne en externe betrokkenen kunt realiseren.
  • Je hebt ervaring in gemeentelijke organisaties of in de (semi-)publieke sector.
  • Je bent in staat gevolgen te overzien en risico’s in te schatten.
  • Je bent stressbestendig in tijden van hectiek en weet daarbij het overzicht te houden.
  • Je bent een betrokken teamspeler met een constructieve en probleemoplossende instelling.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en zelfstandige functie voor de duur van 12 maanden in dienst van Avalex of op interimbasis. Je ontvangt een salaris dat past bij de zwaarte van de functie.

Sollicitatieformulier

Liever eerst meer informatie? Bel dan met Virgil Grot (Hoofd Projecten & Innovatie), 06-1358 3401.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentiecheck zijn een vast onderdeel van het selectieproces. Ook kunnen we gebruik maken van een assessment.

Bekijk alle vacatures


Spring naar toolbar