Vacature Senior Transportplanner

36 uur per week

Avalex is een maatschappelijke onderneming in afval- en grondstoffenmanagement en verzorgt de inzameling van grondstoffen voor de zes aangesloten gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar. Avalex voert voor haar gemeenten het afvalbeleid uit om “Van Afval naar Grondstof” te gaan met als doel een afvalloze regio. Avalex draagt op deze manier bij aan een schone en duurzame samenleving. We zijn een ambitieuze, relatief jonge organisatie, waar rond de 220 enthousiaste medewerkers werkzaam zijn.

Wat ga je doen?

Als ervaren transportplanner neem je je collega’s mee in je kennis en expertise. Geen uitdaging is je te gek en de oplossing weet je vaak al op voorhand. Met je logistieke ervaring ben je in staat om zaken voor elkaar te krijgen.

Samen met je collega’s van het Bedrijfsbureau ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoerbaarheid van het primaire proces. Het team bestaat uit een Logistiek Engineer/informatiebeheerder, een Product Owner, drie Dagplanners, twee Roosterplanners en een Hoofd Bedrijfsbureau. De zes gemeenten zijn onder de planners verdeeld. Zo kan jij je focussen op een aantal gemeenten, zodat de inzameling daar goed georganiseerd en efficiënt verloopt. Je bent met name verantwoordelijk voor de midden-lange termijn. Je vervangt de roosterplanner bij afwezigheid.

Je verzamelt informatie over de leveringsbehoeften van de klant (de gemeente) en combineert dit met de input van de teamleiders wat betreft de (on)mogelijkheden in de planning. Je verkrijgt daarbij inzicht in de beschikbaarheid van personeel en vertaalt dit naar een optimale balans tussen efficiëntie en leveringsbetrouwbaarheid.

Je maakt afspraken met teamleiders over de lange termijn dienstverlening van Avalex en houdt daarbij rekening met de productie-uren begroting die is overeengekomen. Je monitort de dekkingsgraad van de werkzaamheden en stuurt bij als dat nodig is. Jouw communicatieve vaardigheden zorgen ervoor dat het draagvlak voor wijzigingen en/of oplossingen optimaal is. Je onderhoudt lange termijn contacten met uitzendbureaus en wagenparkbeheerder, zodat bij het optreden van verstoringen, calamiteiten of klachten de juiste acties worden ondernomen om de uitvoerbaarheid van het productieproces te kunnen borgen. In deze verantwoordelijke rol maak je afspraken over de kwaliteit van de diensten, zodat afspraken juist, volledig en tijdig worden gemaakt.

De ideale kandidaat

  • Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond (Logistiek, Bedrijfskunde of vergelijkbaar).
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in het vakkundig plannen van de dagelijkse werkuitvoering.
  • Je bent een betrokken teamspeler met goede sociale vaardigheden. Het communiceren en verbinding leggen met de chauffeurs gaat je dan ook goed af.
  • Je denkt in termen van oorzaak en gevolg en in hectische tijden ben je stressbestendig, zodat je het overzicht houdt.
  • Je hebt ervaring in het werken met geautomatiseerde planningsprogramma’s.
  • Je kunt snel schakelen en denkt proactief mee over verbeteringen in het primaire proces.
  • Je hebt affiniteit met en gevoel voor (transport)logistiek.

Heb je ook nog eens ervaring met de implementatie van nieuwe software systemen en/of project management, met continu verbeteren & Lean én heb je al eerder in de afvalbranche gewerkt? Dan is dat een groot voordeel!

Wat bieden wij?

Een organisatie met ambities, leuke collega’s en een uitdagende functie met uitzicht op een vast dienstverband. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen (opleiding, training en/of individuele begeleiding) en om eigen ideeën met collega’s te delen.

Je ontvangt een salaris dat past bij de zwaarte van de functie en een pensioenregeling bij het ABP. In plaats van vakantietoeslag of een eindejaarsuitkering krijg je een vrij besteedbaar budget; het Individueel Keuze Budget (17,05% van het maandinkomen). Je kunt zelf kiezen hoe je dit geld besteedt en wanneer je het laat uitkeren.

Interesse?

Stuur dan je motivatiebrief en cv naar wervinghrm@avalex.nl. Liever eerst meer informatie? Bel dan met Christian Paus (Hoofd Bedrijfsbureau), 06-11740107.

Solliciteren

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentiecheck zijn een vast onderdeel van het selectieproces. Ook kunnen we gebruik maken van een assessment.

Voor deze functie wordt de interne en externe werving tegelijkertijd opgestart. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Bekijk alle vacatures

Spring naar toolbar