Sluiting milieustraat Voorburg

Sluiting milieustraat Voorburg
De milieustraat aan de Nieuwe Havenstraat 3-B was zaterdag 2 juni 2018 voor het laatst geopend. Deze grond heeft een nieuwe bestemming gekregen en zal door de gemeente Leidschendam-Voorburg gebruikt worden voor de bouw van huizen. Helaas betekent dit dus dat deze milieustraat de deuren moet sluiten. Als alternatief kunt u terecht bij een van onze andere milieustraten. Het dichtst in de buurt is onze locatie aan de Laan van ‘s-Gravenmade 9, Den Haag. U bent met uw Avalexpas ook van harte welkom bij één van onze overige milieustraten.

Wist u dat wij in Leidschendam-Voorburg grofvuil gratis op afspraak bij u ophalen?

Inleverpunt Klein Grofvuil Voorburg
Past uw afval niet in de container? Vanaf zaterdag 16 maart 2019 opent er een inleverpunt voor klein huishoudelijk grofvuil op Nieuwe Havenstraat 3B. Dit inleverpunt zal eens per twee weken geopend zijn en is enkel bedoeld voor kleine meubels uit huishoudens (zoals stoelen, kastjes, tafels etc), Elektrische apparaten met een stekker (zoals televisies, computers etc) en metalen voorwerpen (zoals fietsen, pannen, schroeven, oud ijzer etc). We staan op de volgende dagen van 09.00 – 16.00 klaar om op vertoon van uw Avalexpas klein grofvuil aan te nemen: 16 maart, 30 maart, 13 april, 11 mei, 25 mei, 8 juni, 22 juni, 6 juli en 20 juli. Overig grofvuil kan hier niet worden ingeleverd. U kunt dit grofvuil inleveren op de milieustraten in de omliggende gemeenten.

Milieustraten

U kunt grofvuil, puin, klein chemisch afval en ander afval naar de milieustraat brengen. Voor het grofvuil hoeft u meestal niets te betalen, maar voor een aantal vervuilende afvalsoorten vragen wij een bijdrage. Hoe hoog die bijdrage is, is te vinden op de tarievenlijst. Bij de milieustraat kunt u alleen met PIN betalen. Wel zo handig!

Vergeet bij een bezoek niet uw Avalexpas mee te nemen. Bent u deze Avalexpas kwijt? Vraag snel een nieuwe pas aan. Bij de aanvraag van een nieuwe pas, duurt het ongeveer 5 werkdagen voor dat u de pas in uw brievenbus hebt. Het privacyreglement is hier te vinden.

Milieustraat Rijswijk
Laan van ‘s-Gravenmade 9, 2495 BD Den Haag
maandag t/m zaterdag 8.00 uur tot 17.00 uur

Milieustraat Delft
Voltaweg 11, 2627 BD Delft
maandag t/m zaterdag: 08.00 tot 17.00 uur

Milieustraat Pijnacker-Nootdorp
Molenweg 61, 2631 AB Nootdorp
maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag 8.00 uur tot 12.00 uur

Milieustraat Wassenaar
Hogeboomseweg 6, 2241 BG Wassenaar
maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur
zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

Huisregels
Let bij uw bezoek wel op onze huisregels. Met die regels zorgen wij voor veiligheid op onze milieustraten.

Grofvuil

Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor in de minicontainer en wat niet meer geschikt is voor anderen om te gebruiken. Ook snoeiafval en elektrische apparaten of huishoudelijke apparaten en kleine meubels die wel in je minicontainer passen, worden als grofvuil aangemerkt. In Leidschendam-Voorburg komen wij grofvuil gratis op afspraak ophalen. Bekijk voordat u een afspraak maakt, eerst even onze aanbiedregels.

Snoeiafval
Snoeiafval is plantaardig of organisch afval dat vrijkomt uit uw tuin en niet in de groene minicontainer voor GFT past. Ook voor snoeiafval moet u een grofvuilafspraak maken, zodat wij het kunnen komen ophalen. U kunt het ook naar één van bovenstaande milieustraten brengen. Let op: snoeiafval betreft alléén takken, stammen en/of stronken. Snoeiafval mag niet in zakken aangeboden worden, alleen in bundels.

Veel Gestelde Vragen

Wanneer zal deze milieustraat voor het laatst geopend zijn?

De milieustraat zal voor het laatst op zaterdag 2 juni geopend zijn.

 

Waarom gaat deze milieustraat sluiten?

De grond waar de milieustraat op gevestigd is, heeft een andere bestemming gekregen. Hier zullen woningen gebouwd worden. Dit zal voor meer woonruimte zorgen. Helaas betekent dit wel dat de milieustraat zal moeten sluiten. Om inwoners van Leidschendam-Voorburg zo goed mogelijk te kunnen helpen, halen wij grofvuil op afspraak gratis op en bent u van harte welkom op één van onze andere milieustraten.

 

Kan ik ook met mijn klein chemisch afval bij andere milieustraten terecht?

Klein chemisch afval (kca) is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval, van spaarlampen en batterijen tot schoonmaakmiddelen en verf. Lever klein chemisch afval altijd op de juiste manier in. U bent hiermee van harte welkom op één van onze andere milieustraten. Onze milieustraat aan de Laan van ‘s-Gravenmade 9 is qua ligging het dichtst in de buurt. Het is belangrijk om kca op een goede manier te verwerken. Als kca bij het restafval belandt, kan het verschillende problemen geven: sommige stoffen kunnen gevaarlijk zijn voor de afvalinzamelaar, andere stoffen vervuilen de lucht, bodem of het grondwater als ze met het restafval worden verbrand of gestort.

 

Waar moet ik nu heen met mijn grofvuil?

U bent van harte welkom op één van onze andere milieustraten. Onze milieustraat aan de Laan van ‘s-Gravenmade 9 is qua ligging het dichtst in de buurt. Om de verwachte bezoekersstroom aan te kunnen, is deze milieustraat in April 2018 verbouwd. Hierdoor is er ruimte gecreëerd voor meer vervoersbewegingen op het terrein. Tevens is het in Leidschendam-Voorburg mogelijk om grofvuil gratis op afspraak te laten ophalen. Bekijk eerst onze aanbiedregels en maak vervolgens tijdig een grofvuilafspraak via www.avalex.nl/grofvuil.

 

Waarom is het belangrijk om grofvuil naar de milieustraat te brengen?

Als u grofvuil naar één van onze milieustraten brengt,  dan wordt dit gescheiden in verschillende bakken. Wij zorgen ervoor dat het grofvuil wat u gescheiden aanbiedt, ook gescheiden wordt verwerkt. Hierdoor zijn materialen weer herbruikbaar als grondstof voor nieuwe producten! Wegbrengen heeft zo zijn voordelen: u hoeft niet te wachten tot het grofvuil wordt opgehaald en u kunt het wegbrengen wanneer het u uitkomt!

 

Overige vragen
Neem voor overige vragen contact op met het Avalex Klantencontactcentrum via het telefoonnummer 0900-0507 (lokaal tarief) of per mail via info@avalex.nl.

Avalexpas

 • Ik heb een Avalexpas gevonden, wat moet ik doen?

  Heb je een Avalexpas gevonden, die niet van jou is? Dan kun je hem gratis opsturen naar:
  Antwoordnummer 24546 | 2490 VB ‘s-Gravenhage. De eigenaar is je vast heel dankbaar!

 • Ik ben mijn Avalexpas kwijt, kan ik een nieuwe aanvragen?

  Je kunt eenvoudig een nieuwe pas aanvragen. Let op: per huishouden wordt één Avalexpas verstrekt. Je huidige pas wordt geblokkeerd en je ontvangt een nieuwe pas per post binnen vijf à zeven werkdagen.

   

Grofvuil

 • Er ligt grofvuil op straat, kunnen jullie dit ophalen?

  Bij het Klanten Contact Centrum (tel. 0900-0507) kun je navragen of hier een afspraak voor is. Ook kun je contact opnemen met de gemeente.

  Gemeente Delft
  Kijk op www.delft.nl voor meer informatie of bel het infopunt Stadsbeheer: 14015

  Gemeente Leidschendam-Voorburg
  Handhaving telefoon: 14070

  Gemeente Midden-Delfland
  Telefoon: 015 3804111

  Gemeente Pijnacker-Nootdorp
  Telefoon: 14 015 (niets ervoor, niets erachter)

  Gemeente Rijswijk
  Telefoon: 14070 (Meer informatie over grofvuil in Rijswijk is te vinden op de volgende infographic)

  Gemeente Wassenaar
  Telefoon: 14070

 • Mag ik alle soorten grofvuil aanbieden?

  Nee. Afvalstromen zoals glas, steen, puin, autobanden (enkel zonder velg), bielzen, bitumen, dakafval, eterniet, graszoden, asbest en chemisch afval kunt u niet aanbieden als grofvuil en moet u brengen naar de milieustraat. Kijk hier wat de kosten hiervoor bedragen.

  Let op: je kunt geen aarde, grond of zand storten bij de milieustraten of bij een grofvuilafspraak.
  We verwijzen je graag naar: AH Vrij (Wateringen), Van Vliet (Wateringen), Milieu Expres (Pijnacker-Nootdorp) en Regionaal Sorteercentrum West (Leidschendam)

 • Moet ik betalen voor het ophalen van grofvuil?

  Alleen inwoners van de gemeente Wassenaar en Pijnacker-Nootdorp betalen voor het ophalen van grofvuil.
  Gemeente Wassenaar: € 20,69 per kubieke meter.
  Gemeente Pijnacker-Nootdorp: € 30,- per 2 kubieke meter**

  ** Indien dit meer bedraagt dan 4 kubieke meter per jaar volgt er een additionele € 30,- per kubieke meter

  In de overige gemeenten worden geen kosten berekend voor het ophalen van grofvuil dit zit verwerkt in de afvalstoffenheffing die je jaarlijks aan de gemeente betaalt.

 • Hoeveel grofvuil mag ik per keer/maximaal aanbieden?

  Gemeente               Max. aantal kubieke meters

  Delft 1 m3
  Pijnacker-Nootdorp 2 m3
  Leidschendam-Voorburg 2 m3
  Midden-Delfland 2 m3
  Rijswijk 3 m3
  Wassenaar 1 m3

   

 • Wat is de maximale lengte/breedte van het grofvuil dat ik mag aanbieden?

  Dit mag niet langer dan 1,5 meter en niet breder/hoger dan 0,5 meter zijn.

Milieustraten

 • Ik ben een inwoner van Voorschoten, waar kan ik mijn grofvuil naartoe brengen?

  Alle huishoudens hebben een Avalexpas ontvangen. Deze pas geeft toegang tot alle milieustraten. Voor alle overige vragen omtrent afval, ophalen grofvuil, kun je terecht bij het Klantencontactcentrum van de gemeente, via telefoonnummer 14071.

  Avalexpas kwijt?
  Mocht je de pas kwijtraken, dan kun je hier of telefonisch via 0900-0507 (lokaal tarief) of via info@avalex.nl een nieuwe pas aanvragen. Via deze link kun je ook het reglement lezen. Let op: jouw oude Avalexpas wordt vervolgens geblokkeerd en je ontvangt de nieuwe pas per post.

 • Wat zijn de openingstijden van de milieustraten?

  Gaat u naar de milieustraat? Vergeet dan niet uw Avalexpas mee te nemen.

  Milieustraat Delft
  Voltaweg 11 2627 BD Delft
  maandag t/m zaterdag: 08.00 tot 17.00 uur
  Doordeweeks is het rond 10.00 uur en 15.00 uur vrij druk. Houd rekening met wachttijden.

  Milieustraat Pijnacker-Nootdorp
  Molenweg 61 2631 AB Nootdorp
  maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag 8.00 uur tot 12.00 uur

  Milieustraat Rijswijk
  Laan van ‘s-Gravenmade 9 2495 BD Den Haag
  maandag tot en met vrijdag 8.00 uur tot 17.00 uur
  zaterdag van 8.00 – 17.00 uur

  Milieustraat Wassenaar
  Hogeboomseweg 6 2241 BG Wassenaar
  maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur
  zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

Spring naar toolbar