Wecycle inleveractie 2018

Avalex doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de milieustraten. Inwoners die vanaf zaterdag 21 april e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt per gemeente een lokale goed doel va kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle én maak je zelf kans op mooie prijzen. De actie loopt tot en met 31 augustus 2018.

Actie
Als je e-waste inlevert, verdien je punten door naar www.wecycle.nl/inleveren te gaan. Via GPS wordt herkend op welke milieustraat je bent. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor het lokale goede doel. Het doel van de actie is om het inleveren van (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Klik hier voor de locaties van onze milieustraten.

Goede doelen
Dit jaar spelen de zes Avalex gemeenten voor verschillende lokale goede doelen. Klik op de naam van de gemeente om te kijken voor welk goed doel er mee gespeeld wordt!

Leidschendam-Voorburg en Rijswijk

De gemeente Leidschendam-Voorburg en de gemeente Rijswijk spelen beide voor Kinderhotel Mappa Mondo. Voor kinderen die 24-uurs zorg nodig hebben en niet langer in het ziekenhuis kunnen of hoeven blijven is er kinderzorghuis: Kinderhotel Mappa Mondo. Kinderhotel Mappa Mondo biedt een tijdelijke woon- of logeeromgeving voor kinderen van 0 tot 18 jaar die voortdurend intensieve verpleegkundige zorg nodig hebben.

In het Kinderhotel Mappa Mondo wordt deze zorg 24 uur per dag, 7 dagen in de week aangeboden. Omdat de zorg voor kinderen voor de ouders heel zwaar kan zijn, biedt Mappa Mondo hulp zodat niet alleen de kinderen de beste zorg krijgen maar ook de ouders ontlast worden van deze zware taak. Naast zorg biedt Kinderhotel Mappa Mondo ouders een luisterend oor en morele ondersteuning.

Klik hier voor meer informatie over Kinderhotel Mappa Mondo.

 

Delft en Midden-Delfland

De gemeente Delft en de gemeente Midden-Delfland spelen beide voor Stichting Humanitas. Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Humanitas is er voor mensen die op eigen kracht iets willen doen aan een situatie. Jaarlijks bieden ruim 22.000 goed getrainde vrijwilligers gratis professionele steun op maat aan ruim 60.000 deelnemers. Deze steun bieden zij binnen zes verschillende thema’s:

 • Eenzaamheid: sociale contacten leggen en onderhouden.
 • Verlies: omgaan met rouw, echtscheiding of andere vormen van verlies.
 • Opvoeden: voor gezinnen met vragen over de opvoeding\
 • Opgroeien: voor kinderen en jongeren
 • Detentie: leven tijdens en na gevangenschap.
 • Thuisadministratie: organisatie van financiële zaken ter voorkoming van armoede

Klik hier voor meer informatie over Stichting Humanitas Delft.

 

Pijnacker-Nootdorp

De gemeente Pijnacker-Nootdorp speelt dit jaar voor het Repair Café. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar verandering in! Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren.  Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van het Repair Café.

 

Wassenaar

De gemeente Pijnacker-Nootdorp speelt dit jaar voor het Zuid Hollands Landschap. Het Zuid-Hollands Landschap is een natuurbeschermingsorganisatie in de drukste provincie van het land. Zij stellen natuur veilig door gebieden aan te kopen, deze te onderhouden en voor iedereen toegankelijk te maken. Dat doen zij al sinds de oprichting van de stichting op 12 juli 1934. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers, 50.000 Beschermers en bedrijfsvrienden maken zij Zuid-Holland steeds een beetje mooier. In het prachtige duingebied Meijendel in Wassenaar tref je het bezoekerscentrum van Dunea aan. Het is volledig interactief ingericht met leuke quizzen en opdrachten voor kinderen.

Dit doen zij door:

 • Het aankopen van natuurgebieden
 • Het onderhouden van natuur en erfgoed
 • Het ondersteunen van groene vrijwilligers
 • Het ontwikkelen van natuurgebieden

Kijk voor meer informatie op de website van het Zuid Hollands Landschap.

 

Zo doe je mee

 • Ga naar één van onze milieustraten.
 • Lever je oude elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in.
 • Ga ter plekke op je smartphone naar wecycle.nl/inleveren.
 • Ga naar (ik wil inchecken) en support het goede doel.
 • Onder alle geldige aanmeldingen worden 50 nieuwe apparaten verloot!

Recycling belangrijk
Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor kunnen ze niet meer gerecycled worden. Dat is natuurlijk zonde, want recycling zorgt ervoor dat producten duurzamer gemaakt kunnen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Wecycle recyclet 80% van de elektrische apparaten en 90% van de spaarlampen.

Over Wecycle
Wecycle zorgt sinds 1999 voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). De stichting onderhoudt een landelijk inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Meer informatie vind je hier.

Spring naar de toolbar