Gladheid

Vrijdag 16 december 2022

Op dit moment is het nog steeds erg glad op de straten. Vandaag zal het huisvuil niet overal opgehaald kunnen worden. Maandag 19 december wordt extra capaciteit ingezet om het alsnog op te halen. Het afval kan aangeboden blijven staan.

Het weer vergt veel van onze medewerkers die het huisvuil inzamelen. De inzameling is zwaarder en binnenwegen zijn slecht begaanbaar. We weten nog niet wanneer de gladheid weer minder wordt. Ook de komende dagen houden we rekening met extreme gladheid. De huisvuilwagens hebben moeite met de gladheid in straten die niet worden gestrooid. Per straat wordt bekeken of het huisvuil kan worden opgehaald, veiligheid staat boven alles.

Inzameling verzamelcontainers

Ook de inzameling van bovengrondse- en ondergrondse verzamelcontainers kan vertraging oplopen. Is de container vol? Probeer een nabij gelegen container of neem uw huisvuil mee terug. Plaats geen afval naast de containers. De container wordt zo spoedig mogelijk geleegd.

Grofvuil

Heeft u een grofvuil afspraak gemaakt? Waar mogelijk wordt het grofvuil opgehaald. Wanneer het grofvuil niet is opgehaald kunt u een nieuwe grofvuil afspraak maken voor volgende week via avalex.nl/grofvuil. Heeft u een betaalde afspraak gemaakt? Bel dan 0900-0507. Er wordt vervolgens een nieuwe afspraak gemaakt.

GFT minicontainers

Het vastvriezen van afval (met name GFT) in uw container is een veel voorkomend probleem met deze kou. Wij doen er alles aan om uw minicontainer zo goed mogelijk te legen maar dat is door bevriezing niet altijd mogelijk. Hier leest u onze tips om bevriezing te voorkomen. Ook kan het soms gebeuren dat de klep ’s ochtends vastgevroren zit. Wilt u dit controleren en verhelpen op het moment dat u de container ’s ochtends aanbiedt?

Wij vragen uw begrip voor onze medewerkers: we doen er alles aan om de inzameling van uw huisvuil zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen!

Lees meer nieuwsberichten