Opening vernieuwde milieustraat Wassenaar

Maandag 14 november 2022

Op deze mooie frisse dag worden de eerste bezoekers bij de vernieuwde milieustraat in Wassenaar warm onthaald met een heerlijke koek. We zijn maar wát blij met de milieustraat die een grondige opknapbeurt heeft ondergaan!

Vanaf vandaag kunnen bewoners hun grofvuil weer brengen bij de groenrijke inzamelingsplek in Wassenaar. Om 8.00 uur vanmorgen stonden wethouder Aart van Sloten en Avalex directeuren Nicolet Dukker en Willem Stronkhorst klaar om de vernieuwde milieustraat in Wassenaar te openen. Deze milieustraat bestaat al sinds 1999. Sindsdien is afval scheiden steeds belangrijker geworden. Dat dit ook bij bewoners leeft, zien we ook terug in het gemiddelde van maar liefst 30.000 bezoekers per jaar naar deze milieustraat. Met het oog op verduurzaming en het bieden van een goede werkplek was deze plek daarom toe aan een stevige opknapbeurt.

In de afgelopen maand is er op de milieustraat een nieuwe weegbrug gekomen, een nieuwe loge geplaatst en is de vloer voorzien van een nieuwe laag asfalt die voldoet aan de laatste milieueisen. Alles is erop ingericht dat de Avalex medewerkers op de milieustraat zich nog beter kunnen inzetten voor het op de juiste manier scheiden van de verschillende grondstofstromen, én bezoekers op een snelle en juiste manier worden geholpen bij het afval scheiden. De vernieuwing was een intensief traject wat in relatief korte tijd moest worden afgerond om zo snel mogelijk weer open te kunnen gaan. Hiervoor is ook goed samenwerkt door alle betrokken partijen.

Verruimde openingstijd op 19 november

Voor iedereen die zijn grofvuil opgespaard heeft, is de milieustraat aankomende zaterdag eenmalig langer open:

Zaterdag 19 november geopend van 8:00 t/m 17:00 uur

Lees meer nieuwsberichten

Avalex

Zware windstoten

Donderdag 12 januari 2023

In onze regio geldt tot het einde van de ochtend code geel in verband met zware windstoten. Lege containers kunnen daa…