Chauffeurgezocht1

Onze mensen

In opdracht van zes gemeenten verzorgt Avalex de inzameling van afval en grondstoffen. Ruim 200 enthousiaste medewerkers zetten zich hier dagelijks voor in. Lees hieronder wat hen motiveert.

Rens

Allround Chauffeur & Belader

De term ‘Allround’ geeft het al aan. De ene week ga ik op pad met een kraakperswagen en de andere week leeg ik ondergrondse containers met een kraantrechter. Deze variatie vind ik leuk.

Ik ben hier via het uitzendbureau terecht gekomen en inmiddels heb ik een vast contract. Nu kan ik ook op kosten van Avalex een studie volgen. In welke richting? Dat weet ik nog niet. Maar dat mijn werkgever mij hierin ondersteunt is in ieder geval een groot voordeel. Ook de werktijden zijn ideaal. Ik werk op zaterdag, maar daardoor heb ik op dinsdag alle tijd voor mijn dochtertje. En dankzij de vroege starttijden, zit ik eind van de middag alweer aan de keukentafel. Vrouw blij, kind blij, ik blij!

Tijdens het werk kom ik van alles tegen. Zo ook toen ik nog op de milieustraat werkte. Je staat raar te kijken als een man zijn volle aquarium komt inleveren. Of we ook een plekje voor zijn levende vissen en plantjes hebben. Meneer, we nemen veel aan, maar niet álles!

Word jij de nieuwe collega van Rens? Bekijk onze vacatures.

Wilma

Chauffeur & Belader

Mannen verwachten dat je gewoon in hetzelfde tempo meewerkt. Toen ik hier net begon lieten ze bewust wat zakken voor me staan. Je bent dan wel een vrouw, maar dat betekent niet dat je minder werk hoeft te doen. Het is dus wel een mannenwereld, maar dat vind ik heerlijk. Geen gezeur, op de man af en altijd in voor een geintje. Dat maakt het werken bij Avalex leuk. Doordat ik fysiek werk doe, blijf ik fit en gezond. Je bent in beweging en veel buiten. Óók met slecht weer hoor je mij niet klagen. Ik vind het lekker om af en toe die regen op mijn gezicht te voelen.

Ik rijd op de kraanwagen; een hijskraan op het onderstel van een vrachtwagen. Hierdoor heb ik veel aanspraak van buurtbewoners. Een vrouw achter het stuur valt op. Voor mij een voordeel, want door die kletspraatjes is mijn werkdag nooit saai!

Bekijk onze vacatures als je meer wilt weten over het werk van Wilma en haar collega’s.

Sjors

Chauffeur & Belader

Ik loop al heel wat jaren mee. Op dit moment rijd ik de vrachtwagen voor het oud papier. Ook heb ik een tijdje op de afdeling Planning gewerkt, maar daar bleek al snel dat ik een ‘buitenmens’ ben. Ik miste het rijden op de vrachtwagen en de vrijheid die het mij gaf.

Of ik wel eens met vooroordelen te maken heb? Ja, dat het een makkelijke baan is. Het rijden in een vrachtwagen wordt vaak onderschat. Het is meer dan ‘een rondje rijden’. Je moet altijd scherp zijn en goed op het verkeer letten. De volle vrachtwagen die je bestuurt weegt meer dan 26.000 kg. Je moet er niet aan denken als daar wat mee gebeurt. Het is een verantwoordelijke baan, maar ook een hele leuke!

Ik geniet het meest van de ochtenden. Het is heerlijk om de drukte voor te zijn. Ooit zie ik mezelf nog wel eens naar het buitenland verhuizen. Het avontuur tegemoet. Maar voor nu zit ik op mijn plek bij Avalex!

Ben jij net als Sjors een vroege vogel en kan je tegen een stootje?
Kom dan bij ons solliciteren!