Mijn Avalex

Vul jouw postcode en huisnummer in

Milieustraten

Goed bezig! Grofvuil en ander afval kun je naar de Avalex milieustraten brengen.

Welke soorten afval breng je naar de milieustraat?
Je kunt grofvuil, puin, klein chemisch afval en ander afval naar de milieustraat brengen. Voor het grofvuil hoef je meestal niets te betalen, maar voor een aantal vervuilende afvalsoorten vragen wij een bijdrage. Hoe hoog die bijdrage is, kun je lezen op de tarievenlijst. Daar staat ook naar welke locatie je welke afvalsoort kunt brengen. In de milieustraat kun je alleen met PIN betalen. Wel zo handig!

Vergeet bij een bezoek niet je Avalexpas mee te nemen. Avalexpas kwijt? Vraag snel een nieuwe pas aan. Bij de aanvraag van een nieuwe pas, duurt het ongeveer 5 werkdagen voor je de pas in je brievenbus hebt. Het privacyreglement vind je hier.

Wat zijn de openingstijden van de milieustraten?

  • Delft

Voltaweg 11, 2627 BD Delft

Geopend van:
maandag t/m zaterdag 08.00 – 17.00 uur.

  • Rijswijk

Laan van ‘s-Gravenmade 9, 2495 BD Den Haag

Geopend van:
maandag t/m zaterdag 08.00 – 17.00 uur

  • Wassenaar

Hogeboomseweg 6, 2241 BG Wassenaar

Geopend van:
maandag t/m vrijdag 08.00 – 17.00 uur
zaterdag 13.00 – 17.00 uur

  • Pijnacker-Nootdorp

Molenweg 61, 2631 AB Nootdorp

Geopend van:
maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag 08.00 – 12.00 uur

Compostdag 2019
Inwoners van de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar kunnen op zaterdag 30 maart gratis compost scheppen op vijf locaties. Met deze actie bedanken de gemeenten en Avalex alle inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners kregen hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost! Kijk voor meer informatie op www.avalex.nl/compostdag

Inleverpunt Klein Grofvuil Voorburg
Past uw afval niet in de container? Vanaf zaterdag 16 maart 2019 opent er een inleverpunt voor klein huishoudelijk grofvuil op Nieuwe Havenstraat 3B. Dit inleverpunt zal eens per twee weken geopend zijn en is enkel bedoeld voor kleine meubels uit huishoudens (zoals stoelen, kastjes, tafels etc), Elektrische apparaten met een stekker (zoals televisies, computers etc) en metalen voorwerpen (zoals fietsen, pannen, schroeven, oud ijzer etc). We staan op de volgende dagen van 09.00 – 16.00 klaar om op vertoon van uw Avalexpas klein grofvuil aan te nemen: 16 maart, 30 maart, 13 april, 11 mei, 25 mei, 8 juni, 22 juni, 6 juli en 20 juli. Overig grofvuil kan hier niet worden ingeleverd. U kunt dit grofvuil inleveren op de milieustraten in de omliggende gemeenten.

Inzameling matrassen
Wij voeren matrassen weg naar het bedrijf RetourMatras. Hier worden zo’n 200.000 matrassen per jaar gerecycled. Daarom kunnen matrassen ook bij onze milieustraten in Rijswijk, Delft, Pijnacker-Nootdorp en Wassenaar apart ingeleverd worden.

Huisregels
Let bij je bezoek wel op onze huisregels. Met die regels zorgen wij voor veiligheid op onze milieustraten. Voor jou en voor ons.

Grofvuil afspraak maken

Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor in de minicontainer en wat niet meer geschikt is voor anderen om te gebruiken. Ook snoeiafval en elektrische apparaten of huishoudelijke apparaten en kleine meubels die wel in je minicontainer passen, worden als grofvuil aangemerkt. Wil je dat we langskomen om je grofvuil op te halen, bekijk dan eerst onze aanbiedregels.

Avalexpas aanvragen

Vraag hier jouw Avalexpas aan voor toegang tot containers en onze milieustraten.

AANVRAGEN

Veel gestelde vragen

Antwoorden op vragen over afvalscheiding, ophaaltijden, grofvuil en nog veel meer.

LEES VERDER

Informatie afvalsoorten

Hier kan je meer informatie vinden over de verschillende soorten afval.

MEER INFORMATIE
Spring naar de toolbar