Banner-milieustraten-kleiner

Openingstijden milieustraten

Wil je op een rustig moment de milieustraat bezoeken? Hieronder zie je wat de gemiddelde drukte per dag is op onze milieustraten.

Rijswijk

Laan van ‘s-Gravenmade 9
2495 BD Den Haag

 

Ma t/m Vr:
8.00 – 17.00
Zat:
8.00 – 17.00
Zon:
Gesloten
Milieustraat druktemeter Rijswijk

Wassenaar

Hogeboomseweg 6
2241 BG Wassenaar

(Navigatie: Hogeboomseweg 2)

Ma t/m Vr:
8:00 – 17.00
Zat:
13:00 – 17.00
Zon:
Gesloten
Milieustraat druktemeter Wassenaar

Let op: op zon- en feestdagen zijn de milieustraten gesloten. Na vakanties of feestdagen zal het drukker zijn op de milieustraat dan hier is weergegeven.


Wij zorgen ervoor dat het afval wat je naar de milieustraat brengt in aparte bakken wordt verzameld. Wat je gescheiden aanbiedt, kunnen wij weer verwerken. Hierdoor zijn materialen weer herbruikbaar als grondstof voor nieuwe producten.

Dit kun je allemaal naar de milieustraat brengen: accu’s, asbest, (auto)banden, batterijen, bielzen en geïmpregneerd hout, bitumen en dakgrind (alleen Den Haag en Wassenaar), bouw en sloopafval, elektrische apparaten, geneesmiddelen (medicijnen), gips, grof huishoudelijk afval, grof tuinafval (snoeiafval), kadavers, glas, klein chemisch afval, matrassen, oud ijzer/metaal, papier/karton, plastic en metalen verpakkingen en drinkpakken (PMD), piepschuim, puin, textiel, kleding en schoenen, vloerkleden.

Het meeste afval kun je gratis inleveren, maar voor bouw en sloopafval, dakleer (bitumen en dakgrind), gips, geïmpregneerd hout en bielzen, en puin vragen wij een bijdrage, die kan je met PIN betalen. Let op: in Nootdorp kun je geen betaalde afvalstromen brengen.

Vergeet bij een bezoek niet om je (digitale) Avalexpas mee te nemen. Heb je liever dat wij het grofvuil ophalen? Maak dan een afspraak

Tarieven Huisregels Grofvuilafspraak

Asbest

Asbest is gevaarlijk voor de gezondheid. Je mag dit materiaal daarom nooit in een container doen of bij het grofvuil zetten. Heb je minder dan 35 m2 asbest en kan het niet beschadigen tijdens het verwijderen en vervoeren? Dan mag je als particulier zelf asbest verwijderen en op vertoon van een vergunning inleveren bij de milieustraten van Avalex. Hoe gaat dat in zijn werk?

KCA-depot

Iedere milieustraat heeft een KCA-depot. Ondanks dat het KCA-depot in Delft direct bereikbaar is, moet je jezelf altijd eerst melden bij de slagboom. Daarna kun je het afval bij een medewerker van Avalex inleveren. Zit het KCA-depot op slot? Druk dan op de bel en wacht tot de medewerker aanwezig is.  

Kringloopcontainer

Geef je spullen een tweede leven en lever ze in bij onze kringloopcontainer op de milieustraat in Delft! Je vindt de container voor de slagboom, aan de rechterzijde van het terrein. Je kunt er terecht met je gebruikte kleding, boeken, kleine huishoudelijke apparaten, speelgoed of andere nog goed werkende spullen. Een medewerker beoordeeld of de spullen geschikt zijn voor de kringloopcontainer. Het betreft een proef van een half jaar. De openingstijden zijn:

Maandag9.00 – 17.00 uur
Dinsdag9.00 – 13.00 uur
Woensdag9.00 – 17.00 uur
Donderdag9.00 – 17.00 uur
Vrijdag9.00 – 17.00 uur

Wat hoort ergens anders?

Op de milieustraat kun je niet alle soorten afval inleveren. Zand, aarde, mest en graszoden breng je naar speciale eindverwerkers.