Websitebanner_Grofvuil_v4_small

Wat te doen met grofvuil

Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor in de container en wat niet meer geschikt is voor anderen om te gebruiken. Ook snoeiafval, huishoudelijke apparaten en kleine meubels die wel in je container passen, horen bij het grofvuil. Denk voordat je iets weggooit ook eens aan de kringloopwinkel. Vaak zijn anderen heel blij met jouw (oude) spullen. Kun je er niemand meer een plezier mee doen? Breng het dan naar een van onze milieustraten. Ook kunnen we grofvuil of snoeiafval bij je ophalen. Maak dan een afspraak. Snoeiafval is plantaardig of organisch afval dat vrijkomt uit jouw tuin en niet in de container voor gft past. Let op: snoeiafval betreft alléén takken, stammen en/of stronken. Snoeiafval mag niet in zakken aangeboden worden, alleen in bundels.

Aanbiedregels Maak een afspraak Milieustraten

Afvalinzameling

Gaat de container niet meer open of past er niks meer in? Soms zit hij dan “gewoon” vol, maar het kan ook dat er iets klem zit in het deksel. Daarom heeft het zin om een melding te maken. Bel daarvoor 0900-0507 of vul het contactformulier in.

Wij vragen altijd naar het containernummer. Het nummer staat op een bordje wat aan de wijkcontainer is bevestigd, en begint met drie letters. Als we het precieze nummer van de container weten, kunnen we sneller uitzoeken wat er aan de hand is. We weten dan ook zeker dat we de juiste container komen legen.

Staat er afval naast de container? Dat willen we ook graag weten. Kijk goed wat er precies staat. IJzer, matrassen en elektrische apparaten halen we apart op, zodat ze opnieuw gerecycled kunnen worden.

Als je container niet geleegd is, zijn er verschillende verklaringen mogelijk. Zijn de rest van de containers in de straat ook niet geleegd? Bel ons dan op 0900-0507. We gaan dan zo snel mogelijk uitzoeken wat er aan de hand is en hoe dit kan worden opgelost.

Zijn de andere containers in de straat wel geleegd? Bedenk dan eerst hoe laat je de container buiten hebt gezet. De vuilniswagen kan vanaf 07:30 langskomen, dus zorg dat de container voor die tijd aan de weg staat. Als je later was, kan het dat de vuilniswagen al voorbij is gereden.

Soms wordt een container niet geleegd omdat er dingen in zitten die er niet in horen. Bijvoorbeeld restafval of luiers bij het PMD, zand en aarde bij het GFT, of een magnetron in de restafvalbak. We vragen je dan om zelf de dingen die er niet in horen uit de container te halen en op de juiste manier weg te gooien.

In het geval van GFT komt het wel eens voor dat er takken klem zitten in de container. De takken zijn er dan bij het legen niet uit gevallen. Knip zelf met een heggenschaar de takken fijn en biedt de container de volgende ophaaldag opnieuw aan.

Zie voor meer informatie de aanbiedregels minicontainers.

Is een container in jouw wijk vol of defect? Geef het door aan Avalex via 0900-0507 (lokaal tarief) of via het contactformulier. Onze medewerkers zullen je vragen om een containernummer door te geven. Dit containernummer vind je op de containerplaatjes die zijn gemonteerd op een zichtbare plek op de container. Dit zorgt ervoor dat we eventuele problemen snel kunnen oplossen.

Ben je in het bezit van een minicontainer, maar is jouw afvalkalender niet zichtbaar na het inloggen op onze website? Neem dan contact op met het Avalex Klanten Contact Centrum. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur via het telefoonnummer 0900 0507 (lokaal tarief) of via het contactformulier.

Zet je afval vóór 07:30 buiten. Het wordt tussen 7.30 uur en 16.00 uur opgehaald.

Het is niet mogelijk een exact tijdstip aan te geven. Haal na het legen de container(s) zo snel mogelijk naar binnen, dan blijft er genoeg ruimte op de stoep.

Grofvuil

We zetten ons ervoor in om goede service te bieden. Helaas gebeurt het soms toch dat er iets mis gaat bij een grofvuilafspraak. Bijvoorbeeld omdat het grofvuil of een andere locatie aangeboden is dan onze vuilnisman of -vrouw verwacht. Dat is natuurlijk vervelend. Bel ons dan op 0900-0507 of vul het contactformulier in, dan gaan we het samen oplossen.

Er zijn een aantal mogelijke verklaringen waarom het grofvuil niet is opgehaald. We kunnen vanaf 07:30 ’s ochtends langskomen, dus het grofvuil moet voor 07:30 aan de weg staan, op een voor de vuilniswagen bereikbare plek aan de openbare weg. Als het op privéterrein staat, bijvoorbeeld in je voortuin of op de oprit, mogen we het niet meenemen. Dat is om verwarring te voorkomen met spullen die je niet weg wil gooien.

Afvalstromen zoals glas, steen, puin, autobanden (enkel zonder velg), bielzen, bitumen, dakafval, eterniet, graszoden, asbest en chemisch afval kan je niet aanbieden als grofvuil. Die breng je naar de milieustraat. Aarde, grond en zand kunnen we niet aannemen (ook niet op de milieustraat) omdat het speciaal getest moet worden.

Zie voor meer informatie de aanbiedregels grofvuil.

Een deel van het grofvuil op straat ligt daar omdat er een afspraak met ons is gemaakt om het op te komen halen. Helaas wordt er soms ook illegaal zonder afspraak grofvuil op straat gezet. Bij het Klanten Contact Centrum (tel. 0900-0507) kun je navragen of er een afspraak voor is, of vul het contactformulier in, dan komen wij het zo snel mogelijk ophalen.

Als het grofvuil bij een container is gezet willen we graag het nummer van de container weten. Dan weten we zeker dat de vuilniswagen naar de juiste plek toe gaat. Ligt het ergens anders? Geef dan de straat en het dichtstbijzijnde huisnummer door.

Fijn als je ons laat weten wat er precies is neergezet, dan kunnen wij de juiste wagen sturen om te zorgen dat alles zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Matrassen en ijzer worden apart opgehaald, zodat ze gerecycled kunnen worden.

Nee. Voor afvalstromen zoals vlakglas, steen, puin, autobanden (enkel zonder velg), geïmpregneerd hout (zoals schuttingen en bielzen), bitumen, dakafval, eterniet, graszoden, asbest en chemisch afval kan je geen grofvuilafspraak maken. Deze soorten afval breng je naar de milieustraat. Het zijn in sommige gevallen vervuilende afvalsoorten waarvoor een brengtarief geldt. Soms zijn het ook stoffen waarvoor speciale maatregelen nodig zijn bij het inzamelen – bijvoorbeeld voor asbest en chemisch afval.

Let op: je kunt geen aarde, grond of zand storten bij de milieustraten of bij een grofvuilafspraak. Daarvoor verwijzen we je graag naar: AH Vrij (Wateringen), Van Vliet (Wateringen), Milieu Express (Pijnacker-Nootdorp) en Regionaal Sorteercentrum West (Leidschendam).

Gemeente                Max. aantal kubieke meters
Delft1 m3
Pijnacker-Nootdorp2 m3
Leidschendam-Voorburg2 m3
Midden-Delfland2 m3
Rijswijk3 m3
Wassenaar1 m3

Grofvuil dat we bij je thuis komen ophalen mag niet langer dan 1,5 meter en niet breder/hoger dan 0,5 meter zijn. Is het dat wel? Dan vragen we je om het zelf naar de milieustraat te komen brengen. Heb je bijvoorbeeld meubels die te groot zijn, dan hoeven ze niet specifiek aan deze afmetingen te voldoen. Let wel op het aantal gestelde kuub van je gemeente. Bij twijfel kun je contact met ons opnemen.

Milieustraten

Kleine hoeveelheden zand en aarde mogen in de GFT-container. Zoals los zand dat met een veegbeurt vrijkomt of aarde dat nog aan een kluit hangt.

Grote hoeveelheden zand en aarde breng je naar speciale eindverwerkers, zodat ze het op vervuiling kunnen testen. We verwijzen je graag door naar de volgende instanties: AH Vrij (Wateringen) en Verboon Grondbank (Den Haag). Let op: op de milieustraten nemen we geen zand of aarde aan.

Asbest is gevaarlijk voor de gezondheid. Je mag dit materiaal daarom nooit in een container doen of bij het grofvuil zetten. Je kunt asbest laten verwijderen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf.

Als het niet kan beschadigen tijdens het verwijderen en vervoeren, mag je ook als particulier zelf asbest verwijderen en inleveren bij de milieustraten van Avalex. Dit moet je te allen tijden melden bij de gemeente waarin je woont. Melden kan je op omgevingsloket.nl, vervolgens krijg je van de gemeente antwoord. Regels kunnen per gemeente verschillen. Je moet het voorwerp goed inpakken in speciale folie of zakken. Dit verpakkingsmateriaal haal je vooraf op bij de milieustraat. Je mag asbest niet bij de milieustraat inpakken. Kleine voorwerpen, zoals eterniet plantenbakken, mag je zonder vergunning aanbieden (wel goed verpakken).

Kijk voor meer informatie op de pagina voor specifieke afvalsoorten.

De meeste afvalsoorten kan je gratis naar de milieustraten brengen, maar voor een aantal vervuilende afvalsoorten rekenen wij kosten door. Wat die kosten zijn kun je lezen op de tarievenlijst.

De inwoners van de gemeenten Delft, Rijswijk, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp en Wassenaar kunnen terecht bij alle vier de milieustraten van Avalex. Vergeet niet je Avalexpas mee te nemen. Woon je in Voorschoten? Dan kun je terecht op de milieustraat in Wassenaar.

Gaat u naar de milieustraat? Vergeet dan niet uw Avalexpas mee te nemen.

Milieustraat Delft
Voltaweg 11 2627 BD Delft
maandag tot en met zaterdag: 08.00 tot 17.00 uur
Doordeweeks is het rond 10.00 uur en 15.00 uur vrij druk. Houd rekening met wachttijden.

Milieustraat Pijnacker-Nootdorp
Molenweg 61 2631 AB Nootdorp
maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag 8.00 uur tot 12.00 uur

Milieustraat Rijswijk
Laan van ‘s-Gravenmade 9 2495 BD Den Haag
maandag tot en met zaterdag 8.00 uur tot 17.00 uur

Milieustraat Wassenaar
Hogeboomseweg 6 2241 BG Wassenaar
maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur
zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur