Zaterdag 23 maart Landelijke Compostdag: kom jij ook compost scheppen?

Tuesday 20 February 2024

Op zaterdag 23 maart 2024 is het Landelijke Compostdag en Avalex doet dit jaar weer mee!

Veel inwoners van Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Delft, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland scheiden hun groente-, fruit- en tuinafval en etensresten goed, waardoor er compost van gemaakt kan worden. Wij willen je daarvoor bedanken. Je krijgt jouw ingezamelde grondstoffen terug in de vorm van gratis compost waarmee je de bodem van je (volks)tuin kunt verbeteren. En met de lente voor de deur is er niets lekkerder dan je tuin te verwennen.

Compostdag 23 maart 2024

GFT scheiden, daar krijg je wat voor terug

Inwoners van de Avalex-gemeenten kunnen op zaterdag 23 maart op vijf locaties gratis compost scheppen. Let op: Dit kan alleen op vertoon van je (digitale) Avalexpas.

De locaties en tijden zijn:

Overslagterrein Avalex Delft (nabij Milieustraat)
Schieweg 99
Van 08:00 uur tot en met op=op met uiterlijke sluitingstijd 16:00 uur

Milieustraat Rijswijk
Laan van ’s-Gravenmade 9, Den Haag
Van 08:00 uur tot en met op=op met uiterlijke sluitingstijd 16:00 uur

Milieustraat Wassenaar
Hogeboomseweg 6
Van 08:00 uur tot en met op=op met uiterlijke sluitingstijd 16:00 uur

Municipality of Midden-Delfland
Tiendweg (parkeerterrein V.V. Schipluiden)
Van 08:00 uur tot en met op=op met uiterlijke sluitingstijd 12:00 uur

Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Noordweg 79 (parkeerterrein zwembad De Viergang, Pijnacker) 
Van 08:00 uur tot en met op=op met uiterlijke sluitingstijd 12:00 uur

Wij staan op alle locaties met scheppen klaar. Neem zelf een stevige zak of een afgesloten emmer mee om de compost in te scheppen en te vervoeren. En wees er op tijd bij, want op=op. Woon je in een wijk, straat of flat waar GFT en etensresten niet gescheiden wordt ingezameld? Dit is geen probleem, je kunt gewoon gratis compost komen scheppen op een van de vijf locaties.

Informatie over afvalscheiding

Twijfels over wat er in de container voor GFT en etensresten mag? Kijk op avalex.nl/gft of kom op de locaties in Delft en Rijswijk bij onze informatiekraam langs. Wij vertellen je alles over afvalinzameling, afvalscheiding en duurzaam grondstoffenbeheer. Niets voor niets is ons motto: Samen winnen we alle grondstoffen terug.

GFT scheiden goed voor milieu

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door GFT en etensresten gescheiden in te zamelen en niet bij het restafval te doen, hoeft het niet verbrand te worden. Het verbranden van afval is slecht voor het milieu en duurder dan composteren. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo houdt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Lees meer nieuwsberichten