Alternatief Nootdorp

De milieustraat in Nootdorp sluit per 1 januari 2024. Op deze pagina vind je alternatieven om je grofvuil en klein chemisch afval (KCA) gescheiden aan te kunnen blijven bieden.

Avalex milieustraten

Je bent met je (digitale) Avalexpas welkom op al onze locaties. De milieustraten in Rijswijk en Delft zijn vlakbij en hebben ruimere openingstijden:

Rijswijk

Laan van ‘s-Gravenmade 9, 2495 BD Den Haag

Maandag t/m zaterdag: 8.00-17.00 uur

Delft

Voltaweg 11, 2627 BD Delft

Maandag t/m zaterdag: 8.00-17.00 uur

Meer informatie vind je op Openingstijden milieustraten – Avalex

Mobiele milieustraat

Past je grofvuil en je klein chemisch afval (KCA) in een boodschappentas? Dan biedt de mobiele milieustraat volgend jaar mogelijk ook een uitkomst, naast de gewone Avalex milieustraten waar je altijd welkom bent. Deze ‘marktwagen’ komt één dag per maand in Nootdorp, in of nabij De Parade, en één dag per maand in Pijnacker, op het Raadhuisplein. Informatie over welke dagen en de precieze locaties volgt nog.

Weggooien? Nee joh!

Wil je verspilling tegen gaan? Je hoeft een kapotte stoel niet meteen weg te gooien. Ga ermee naar een repair café. Of geef je spullen een tweede leven en breng ze naar een kringloopwinkel. Heeft je lamp of telefoon het echt begeven? Lever je klein elektronisch afval in bij een e-waste inleverpunt. Vaak zijn deze te vinden bij supermarkten, Kruidvat- en Blokkerfilialen. Op deze manier draag je bij aan een duurzame samenleving! Hieronder vind je adressen van repair cafés, kringloopwinkels en e-waste inleverpunten bij jou in de buurt.

Repair cafés:

Kringloopwinkels:

E-waste inleverpunten:

  • Elektrische apparaten, losse batterijen en accu’s moet je altijd apart inleveren. Dat is veilig en levert waardevolle metalen op. In het algemeen geldt dat winkels waar batterijen en elektrische apparaten gekocht kunnen worden, ook een inleverpunt hebben. Op zoek naar een inleverpunt bij jou in de buurt? Ga op onderstaande website naar ‘Vind inleverpunt’, vul jouw woonplaats of postcode in, en zie in een oogopslag de dichtstbijzijnde inleverpunten. Ook kun je filteren op het product dat je wilt inleveren: Inleveren is terugkrijgen – Wecycle

Grofvuilafspraak

Wij kunnen grofvuil en snoeiafval ook bij je ophalen. Hier zijn kosten en voorwaarden aan verbonden. Klik hier om de aanbiedregels te lezen en een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen sluiting milieustraat Nootdorp

Waarom sluit de milieustraat in Nootdorp?

De milieustraat in Pijnacker-Nootdorp is verouderd, hierdoor kan deze milieustraat niet hetzelfde serviceniveau bieden zoals op onze andere milieustraten. Daarnaast zijn er twee milieustraten relatief dichtbij met ruimere openingstijden. Bovendien kunnen op deze milieustraten ook betaalde stromen aangeboden worden, wat niet meer mogelijk is op de milieustraat in Pijnacker-Nootdorp.

Kan ik met mijn Avalexpas ook naar de andere milieustraten van Avalex?

Je bent met je Avalexpas van harte welkom op alle milieustraten van Avalex. De meest dichtstbijzijnde milieustraten zijn Rijswijk en Delft. Deze milieustraten hebben ruimere openingstijden. De locaties en openingstijden vind je hier: openingstijden milieustraten. Hier vind je ook informatie over wat je naar de milieustraat kunt brengen en voor welk grofvuil betaald moet worden (PIN betaling).

De milieustraten in Rijswijk en Delft zijn voor mij te ver weg. Help!

Past je grofvuil en je klein chemisch afval (KCA) in een boodschappentas? Dan kun je volgend jaar ook terecht bij de mobiele milieustraat. Deze ‘marktwagen’ komt één dag per maand in Nootdorp, in of nabij De Parade, en één dag per maand in Pijnacker, op het Raadhuisplein. Informatie over welke dagen en de precieze locatie volgt binnenkort. Daarnaast kun je ook tegen betaling een afspraak maken om je grofvuil op te laten halen.

Wat is de mobiele milieustraat?

De mobiele milieustraat is een verplaatsbare ‘marktwagen’. Bij de mobiele milieustraat kun je terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval, waaronder klein chemisch afval (zoals verfblikken, kwasten en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), kunststof (zoals speelgoed en plantenbakje), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), oud papier en karton en hout (zoals een fotolijstje of krukje). De hoeveelheid moet in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat. Een bezoek aan de mobiele milieustraat hoef je niet vooraf te reserveren.

Is de mobiele milieustraat gratis?

Ja, het grofvuil dat je bij de mobiele milieustraat kunt aanbieden valt niet in een categorie die betaald moet worden.

Moet ik reserveren bij de mobiele milieustraat?

Nee, dan hoeft niet.

Waar kan ik terecht als ik mijn spullen een tweede leven wil geven?

In Nootdorp en Pijnacker eo zijn verschillende repair cafés, kringloopwinkels en e-waste inleverpunten: