AVALEX_reportage-88-e1581676993634-2048x635

Over Avalex

Avalex is op 2 april 2001 opgericht door de gemeenten Leidschendam, Rijswijk en Voorburg. Avalex is een betrouwbare partner van haar gemeenten in de uitvoering van afvalinzameling en duurzame inzet van grondstoffen, op milieubewuste en maatschappelijke manier. Met als doel een afvalloze regio, door de verwaarding van afval naar grondstoffen.

De rechtsvorm van Avalex is de ‘gemeenschappelijke regeling’. Dat houdt in dat de deelnemende gemeenten eigenaar zijn van Avalex. Op 1 oktober 2004 trad de gemeente Pijnacker-Nootdorp toe tot de regeling; op 1 januari 2006 Wassenaar, op 1 juli 2007 Delft en op 1 januari 2010 Midden-Delfland. Sinds januari 2010 zijn onderstaande gemeenten dus eigenaar van Avalex. Vanaf 15 februari 2018 is een nieuwe GR van toepassing op Avalex in de vorm van een bedrijfsvoeringsorganisatie (BVO).
Zie ook onze pagina over het Bestuur. Avalex is aanbestedingsplichtig.

Kerntaak: milieubewust inzamelen, scheiden en laten verwerken van afval en grondstoffen.
Visie:  een afvalloze regio binnen de gemeenten door waardevolle inzet en (her)gebruik van grondstoffen.
Missie: Avalex is de partner van gemeenten in de uitvoering van afvalinzameling en duurzame inzet van grondstoffen, op milieubewuste en maatschappelijke manier.
Strategie: optimale balans creëren tussen dienstverlening, kosten en duurzaamheid en deze per gemeente af te stemmen.
Kernwaarden: ‘samen, ‘vertrouwen’, ‘beweging’ en ‘verantwoordelijkheid’, zijn breed gecommuniceerd binnen Avalex en vormen een terugkerend thema binnen de werkzaamheden.

Wil je meer weten over ons maatschappelijk beleid? Dat lees je in onze jaarstukken van 2021.