Websitebanner_Grofvuil_v4_small

Wat te doen met grofvuil

Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor in de container en wat anderen niet meer kunnen gebruiken. Ook snoeiafval, huishoudelijke apparaten en kleine meubels die wel in je container passen, horen bij het grofvuil. Denk voordat je iets weggooit ook eens aan de kringloopwinkel. Vaak zijn anderen heel blij met jouw (oude) spullen. Kun je er niemand meer een plezier mee doen? Breng het dan naar een van onze milieustraten.

Ook kunnen we grofvuil en snoeiafval bij je ophalen. Snoeiafval is plantaardig of organisch afval uit je tuin, dat niet in de GFT-container past. Denk aan takken, stammen en/of stronken. Snoeiafval mag niet in zakken aangeboden worden, alleen in bundels.

Let op: wasbakken en wc-potten nemen we niet mee. Dit valt onder de afvalsoort schoon puin en moet bij de milieustraat ingeleverd worden.

Aanbiedregels Maak een afspraak Milieustraten

Afvalinzameling

U kunt de container alleen openen met de Avalexpas in kaartvorm:

• Houd de Avalexpas op het scherm (display) totdat u een klik hoort;
• Open de container;
• Doe uw huisvuil in de container;
• Sluit de container.

Als u geen Avalexpas meer heeft, kunt u voor € 7,50 een nieuwe pas aanvragen.

Gaat de container niet meer open of past er niks meer in? Soms zit hij dan “gewoon” vol, maar het kan ook dat er iets klem zit in het deksel. Daarom heeft het zin om een melding te maken, dat kan op deze pagina.

Wij vragen altijd naar het containernummer. Het nummer staat op een bordje wat aan de wijkcontainer is bevestigd, en begint met drie letters. Als we het precieze nummer van de container weten, kunnen we sneller uitzoeken wat er aan de hand is. We weten dan ook zeker dat we de juiste container komen legen.

Staat er afval naast de container? Dat willen we ook graag weten. Kijk goed wat er precies staat. IJzer, matrassen en elektrische apparaten halen we apart op, zodat ze opnieuw gerecycled kunnen worden.

Is een container in jouw wijk vol of defect? Maak een melding op deze pagina! Onze medewerkers zullen je vragen om een containernummer door te geven. Dit containernummer vind je op de containerplaatjes die zijn gemonteerd op een zichtbare plek op de container. Dit zorgt ervoor dat we eventuele problemen snel kunnen oplossen.

We kunnen de container ophalen en legen op het Avalex terrein in Delft, zodat je zelf op zoek kunt gaan naar het verloren voorwerp. Neem ook dan je (digitale) Avalexpas mee! Dit is niet gratis, want het tussendoor ophalen en legen van een container kost veel tijd en geld. Je betaalt hiervoor € 165,- per keer. Bedenk dus goed of het verloren voorwerp écht waardevol is en of je het de moeite waard vindt om dit bedrag te betalen. Zo ja, noteer dan het containernummer dat op de container staat en bel zo snel mogelijk met ons Klant Contact Centrum. Houd er wel rekening mee dat je de € 165,- ook moet betalen als je het verloren voorwerp niet terugvindt. Voor de

Grofvuil

We zetten ons ervoor in om goede service te bieden. Helaas gebeurt het soms toch dat er iets mis gaat bij een grofvuilafspraak. Bijvoorbeeld omdat het grofvuil op een andere locatie aangeboden is dan onze vuilnisman of -vrouw verwacht. Dat is natuurlijk vervelend. Bel ons dan op 0900-0507 of vul het contactformulier in, dan gaan we het samen oplossen.

Er zijn een aantal mogelijke verklaringen waarom het grofvuil niet is opgehaald. We kunnen vanaf 07:30 ’s ochtends langskomen, dus het grofvuil moet voor 07:30 aan de weg staan, op een voor de vuilniswagen bereikbare plek aan de openbare weg. Als het op privéterrein staat, bijvoorbeeld in je voortuin of op de oprit, mogen we het niet meenemen. Dat is om verwarring te voorkomen met spullen die je niet weg wil gooien.

Afvalstromen zoals glas, steen, puin, autobanden (enkel zonder velg), bielzen, bitumen, dakafval, eterniet, graszoden, asbest en chemisch afval kan je niet aanbieden als grofvuil. Die breng je naar de milieustraat. Aarde, grond en zand kunnen we niet aannemen (ook niet op de milieustraat) omdat het speciaal getest moet worden.

Zie voor meer informatie de aanbiedregels grofvuil.

Een deel van het grofvuil op straat ligt daar omdat er een afspraak met ons is gemaakt om het op te komen halen. Helaas wordt er soms ook illegaal zonder afspraak grofvuil op straat gezet. Op deze pagina kun je een melding maken, dan komen wij het zo snel mogelijk ophalen.

Als het grofvuil bij een container is gezet willen we graag het nummer van de container weten. Dan weten we zeker dat de vuilniswagen naar de juiste plek toe gaat. Ligt het ergens anders? Geef dan de straat en het dichtstbijzijnde huisnummer door.

Fijn als je ons laat weten wat er precies is neergezet, dan kunnen wij de juiste wagen sturen om te zorgen dat alles zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Matrassen en ijzer worden apart opgehaald, zodat ze gerecycled kunnen worden.

Nee. Voor afvalstromen zoals vlakglas, steen, puin, autobanden (enkel zonder velg), geïmpregneerd hout (zoals schuttingen en bielzen), bitumen, dakafval, eterniet, graszoden, asbest en chemisch afval kan je geen grofvuilafspraak maken. Deze soorten afval breng je naar de milieustraat. Het zijn in sommige gevallen vervuilende afvalsoorten waarvoor een brengtarief geldt. Soms zijn het ook stoffen waarvoor speciale maatregelen nodig zijn bij het inzamelen – bijvoorbeeld voor asbest en chemisch afval.

Let op: je mag geen zand en aarde aanbieden en ook op de milieustraten nemen we dat niet aan. Grote hoeveelheden zand en aarde breng je naar speciale eindverwerkers, zodat ze het op vervuiling kunnen testen. We verwijzen je graag door naar de volgende instanties: AH Vrij (Wateringen) en Verboon Grondbank (Den Haag). 

Gemeente                Max. aantal kubieke meters
Delft1 m3
Pijnacker-Nootdorp2 m3
Leidschendam-Voorburg2 m3
Midden-Delfland2 m3
Rijswijk2 m3
Wassenaar1 m3

Grofvuil dat we bij je thuis komen ophalen mag niet langer dan 1,5 meter en niet breder/hoger dan 0,5 meter zijn. Is het dat wel? Dan vragen we je om het zelf naar de milieustraat te komen brengen. Heb je bijvoorbeeld meubels die te groot zijn, dan hoeven ze niet specifiek aan deze afmetingen te voldoen. Let wel op het aantal gestelde kuub van je gemeente. Bij twijfel kun je contact met ons opnemen.

Milieustraten

Nee, de maatregel geldt alleen voor inwoners van Avalex-gemeenten.

Nee. Je hebt een uur de tijd om je spullen in te leveren op de milieustraat. Het maakt daarbij niet uit hoe vaak je door de slagboom rijdt. Dit telt als één bezoek.

Ja, je mag de milieustraten van Avalex 12 keer per jaar gratis bezoeken, ongeacht welke milieustraat je bezoekt.

Nee, dit kun je opvragen bij het Klant Contact Centrum of op de milieustraat.

Als je de milieustraat bezoekt, bied je bij de ingang je (digitale) Avalexpas aan. Bij het 6e bezoek geeft de medewerker van de milieustraat aan dat je nog 6 bezoeken over hebt. Bij het 12e bezoek meldt de medewerker van de milieustraat dat alle volgende bezoeken betaald zullen zijn.

Avalex maximaliseert het aantal gratis bezoeken van de milieustraten om oneigenlijk gebruik voor niet huishoudelijk afval en bovenmatig gebruik van de milieustraat zo veel mogelijk te beperken.

Ja, om toegang te krijgen tot de milieustraat heb je een (digitale) Avalexpas nodig. Alleen particulieren (geen bedrijven) kunnen deze pas aanvragen. Bij een bezoek aan de milieustraat moet je kunnen laten zien dat je op het adres van de Avalexpas woont.

Nee, de maatregel geldt alleen voor de milieustraten van Avalex.

Omdat we alleen particulier afval inzamelen, mogen bedrijven geen afval naar onze milieustraten brengen. Bedrijven moeten hun eigen afvoer regelen.

Vanaf het dertiende bezoek in een jaar betaal je een vast tarief van €16,90 per bezoek. Dit is exclusief eventuele kosten voor ingeleverde vervuilende afvalsoorten waarvoor betaald moet worden (betaalde stromen). Betaalde stromen staan los van het aantal bezoeken. Betaling kan alleen met PIN op de milieustraat. Een overzicht van de kosten vind je in de tarievenlijst.

Gaat u naar de milieustraat? Vergeet dan niet uw Avalexpas mee te nemen.

Milieustraat Delft
Voltaweg 11 2627 BD Delft
maandag tot en met zaterdag: 08.00 tot 17.00 uur
Doordeweeks is het rond 10.00 uur en 15.00 uur vrij druk. Houd rekening met wachttijden.

Milieustraat Rijswijk
Laan van ‘s-Gravenmade 9 2495 BD Den Haag
maandag tot en met zaterdag 8.00 uur tot 17.00 uur

Milieustraat Wassenaar
Hogeboomseweg 6 2241 BG Wassenaar
maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur

De inwoners van de gemeenten Delft, Rijswijk, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp en Wassenaar kunnen terecht bij alle drie de milieustraten van Avalex. Vergeet niet je Avalexpas mee te nemen. Woon je in Voorschoten? Dan kun je terecht op de milieustraat in Wassenaar.

Kleine hoeveelheden zand en aarde mogen in de GFT-container. Zoals los zand dat met een veegbeurt vrijkomt of aarde dat nog aan een kluit hangt.

Grote hoeveelheden zand en aarde breng je naar speciale eindverwerkers, zodat ze het op vervuiling kunnen testen. We verwijzen je graag door naar de volgende instanties: AH Vrij (Wateringen) en Verboon Grondbank (Den Haag). Let op: op de milieustraten nemen we geen zand of aarde aan.

Asbest is gevaarlijk voor de gezondheid. Je mag dit materiaal daarom nooit in een container doen of bij het grofvuil zetten.

Heb je meer dan 35 m2 asbest? Dan moet je het laten verwijderen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf.

Heb je minder dan 35 m2 asbest en kan het niet beschadigen tijdens het verwijderen en vervoeren?
Dan mag je als particulier zelf asbest verwijderen en inleveren bij de milieustraten van Avalex. Hoe gaat dat in zijn werk?

Stap 1

Meldt eerst bij de gemeente waarin je woont, dat je asbest gaat inleveren bij de milieustraat. Melden kan je op omgevingsloket.nl. Vervolgens krijg je van de gemeente antwoord. Regels kunnen per gemeente verschillen. Onderaan het bericht vind je de link naar informatie over asbest verwijderen in jouw gemeente.

Stap 2

Pak het voorwerp vervolgens goed in, in speciale folie of zakken. Op vertoon van je vergunning vergeven door het omgevingsloket kun je verpakkingsmateriaal afhalen op de milieustraat. Je mag het asbest niet ter plekke bij de milieustraat inpakken.

Stap 3

Zodra je het goed ingepakte asbest naar de milieustraat brengt, dien je de uitgeprinte vergunning van de gemeente bij je te hebben. Na het brengen ontvang je van de medewerkers een uitweegbon, die je bij de vergunning moet bewaren.

Let op! Kleine voorwerpen, zoals eterniet plantenbakken, mag je zonder vergunning aanbieden, maar moeten wel verpakt worden in de speciale zakken, die je bij de milieustraat ophaalt.

Informatie per gemeente:

Rijswijk

Wassenaar

Leidschendam-Voorburg

Delft

Midden-Delfland

Pijnacker-Nootdorp