4 t/m 6 juni: Trash & Treasures in de wijk Nieuw Wassenaar

Dinsdag 18 mei 2021

Spullen waar jij vanaf wilt, zijn voor een ander misschien van waarde! Daarom organiseren de Buurtvereniging Nieuw Wassenaar en de Groene Meent samen met Gemeente Wassenaar ‘TRASH & TREASURES’ in de wijk Nieuw Wassenaar bij de Wittenburgerweg en de Bloemcamplaan.

  1. Zet op de stoep wat je kwijt wilt en wat iemand anders nog kan gebruiken (Reduce)
  2. Neem bij een ander mee wat je zelf wilt hebben (Reuse)
  3. Avalex haalt op wat er overblijft (Recycle)

Reduce: ontspullen

Vanaf vrijdag 4 juni tot en met zondag 6 juni kan iedereen in de wijk Nieuw Wassenaar alles op de stoep zetten waar je iemand anders nog blij mee kunt maken. Of het nu de schommel uit de achtertuin is, een koelkast, dat boekenkastje of die stoel die al jaren op zolder staat. Borden, vazen en kandelaars die je niet meer gebruikt, spelletjes, bloempotten, knuffelbeesten, tuinmeubilair… of het een verfje nodig heeft of eruit ziet als nieuw… maak ruimte op je zolder en in je garage, kijk je huiskamer eens door wat er in de weg staat: ontspul.

Reuse: hergebruik

Iedereen kan langs de spullen lopen en meenemen wat voor hen van waarde is. Zo ruilt er veel van plek en kan het mogelijk nog jaren mee. Op deze manier gaan we langer en beter met onze spullen om en zorgen we voor meer hergebruik.

Recycle: spullen worden weer grondstoffen

Alles wat op de stoep is blijven liggen in de wijk Nieuw Wassenaar, haalt Avalex op maandagochtend 7 juni op. Avalex zorgt ervoor dat de spullen gerecycled worden. Wat niet gerecycled kan worden gaat naar de verbrandingsoven.

Spelregels:

  • Zet alleen spullen aan de straat die iemand anders nog kan gebruiken. Dus geen bouw- en sloopafval of zaken die bij het chemisch afval horen (dus geen potten met verf, batterijen, accu’s etc.).
  • Het kan gaan regenen. Zorg dan dat je de mooie spullen afdekt met een oud douchegordijn of schilderszeil. Of zet de boel even terug in de garage, zeker als het om boeken gaat.
  • Inspecteer elke dag even of de spullen voor je huis er nog een beetje goed bijstaan, en niet verspreid liggen over de straat. Het moet wel leuk blijven om te snuffelen!
  • Iets gevonden wat te groot is om te vervoeren? Vele handen maken licht werk, dus vraag de buurman of buurvrouw even om die glijbaan mee te sjouwen naar zijn nieuwe stekkie.

Lees meer nieuwsberichten