5 juni start campagne om batterijen APART in te leveren

Vrijdag 2 juni 2023

De laatste jaren is er een sterke groei van 20% per jaar in het gebruik van oplaadbare lithiumbatterijen. Denk hierbij aan vapes, tandenborstels, smartphones of speelgoed. Sowieso zitten er in steeds meer producten (kleine) batterijen. Denk aan sportkleding, muziekkaarten of warmtekussens. Maar het is niet altijd voor iedereen duidelijk dat zo’n product dan ook apart moet worden ingeleverd. Apart, om de metalen weer her te gebruiken en branden te voorkomen. Daarom start 5 juni de landelijke campagne DOE MAAR APART. Aan deze campagne doet ook Avalex mee.

Door batterijen en elektrische apparaten apart in te leveren help je voorkomen dat batterijen beschadigd raken en daardoor voor brand kunnen zorgen. Een batterij is niet gevaarlijk, tenzij deze bijvoorbeeld in de vuilnisauto wordt vermorzeld. Dan kan deze spontaan ontbranden. Door een batterij of apparaat waar een batterij in zit apart in te leveren blijft de batterij stabiel en kunnen de grondstoffen weer worden gerecycled. Dat helpt bij het duurzamer maken van onze economie. Om dat te benadrukken zijn de radiospotjes met opzet ‘een beetje apart’. In de spot is te horen hoe iemand op wel heel aparte wijze zijn spullen apart inlevert om de wereld een beetje beter te helpen maken.

Batterijen en producten met batterijen kunnen ingeleverd worden op de milieustraat of kijk op doemaarapart.nl voor het dichtstbijzijnde inleverpunt.

Lees meer nieuwsberichten