Clean Team Leidschendam-Voorburg

Donderdag 21 december 2017

Speciaal in Leidschendam-Voorburg is het Clean Team gestart. Avalex heeft veel meldingen gekregen over toenemend afval op straat. Daarom zorgen wij er met het Clean Team voor dat de wijk weer helemaal schoon is: ‘Avalex staat voor een schone straat’. De komende maand rijden wij door de wijk om al het afval naast de onder- en bovengrondse containers weg te halen.

Een schone wijk
In 2017 heeft een aantal wijzigingen in de inzameling in Leidschendam-Voorburg plaatsgevonden. In een periode van veranderingen is het te verklaren dat er meer meldingen zijn. Het is best even wennen. Graag willen we de inwoners van Leidschendam-Voorburg helpen. Daarom rijdt er vanaf vandaag, vooralsnog vier weken lang, een speciaal voertuig door de wijk met twee collega’s die ervoor zorgen dat de wijk weer schoon en opgeruimd is. Op de milieustraten van Avalex wordt al het afval dat is ingezameld, gesorteerd. Zo kunnen we afval weer recyclen. Ziet u bijgeplaatst afval bij de ondergrondse- of bovengrondse containers? Bel, mail of Twitter naar onze klantenservice. Zo houden we Leidschendam-Voorburg samen schoon!

Veranderingen afvalinzameling 2017
Leidschendam-Voorburg is in september gestart met tweewekelijks inzamelen. We legen één keer in de twee weken uw restafval- of gftcontainer. In de andere Avalex-gemeenten deden we dit al. Op deze manier legen we geen halflege containers. Dat scheelt vervoersbewegingen, scheelt geld en is goed voor het milieu.

Ook zamelen we geen losse bundels papier meer in. Zo voorkomen we dat het papier nat wordt en zwerfafval wordt hierdoor verminderd. Nat papier kunnen we lastiger recyclen. Dat is natuurlijk zonde. Ook de arbeidsbelasting van onze medewerkers speelt een rol bij dit besluit.

In het najaar is gestart met Het Nieuwe Inzamelen in Voorburg Midden. Dit houdt in dat inwoners van de wijk hun grondstoffen zoals papier, PMD en gft op meer plekken in de wijk kwijt kunnen. Zo wordt afval scheiden steeds makkelijker.

Social media
Ziet u de wagen, maak een selfie! Stuur hem via Twitter naar #avalex_nieuws of www.facebook.com/avalexnieuws en maak kans op een speciale Avalex-Dopper!

 

Lees meer nieuwsberichten