Aanpassingen tijdens de feestdagen

Dinsdag 12 december 2023

Openingstijden milieustraten

Tijdens de feestdagen zijn alle milieustraten gesloten.

Openingstijden Klant Contact Centrum

Tijdens de feestdagen is het Klant Contact Centrum gesloten. Heb je toch een vraag? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Huis-aan-huis inzameling

Dit jaar valt kerst op maandag en dinsdag. Nieuwjaarsdag valt op een maandag. Op feestdagen halen we geen huishoudelijk afval op. We legen je container op een andere dag. Dit noemen we een inhaaldag:

  • Kerst: de inhaaldag voor maandag 25 december en dinsdag 26 december is zaterdag 23 december. Let op! In de binnenstad van Delft verschuift de inzameling van GFT en oud papier naar woensdag 27 december.
  • Oud & Nieuw: de inhaaldag voor maandag 1 januari is zaterdag 30 december. Let op! In de binnenstad van Delft verschuift de inzameling van GFT naar dinsdag 2 januari.

De inhaaldagen staan ook in je persoonlijke afvalkalender. Bekijk de kalender via de AvalexApp of op de website.

Staan er bij jou in het gebouw verzamelcontainers? Ook dan gelden bovenstaande inhaaldagen.

Kerstbomen inzameling

Kerstbomen met een kluit kunnen weer de grond in, zodat ze volgend jaar weer een mooie plek krijgen. Gezaagde kerstbomen bied je aan volgens de afspraken die binnen jouw gemeente gelden. Bekijk de afspraken hier.

Containers in de wijk

Tijdens de feestdagen legen we de onder- en bovengrondse containers extra vaak. Zit een container toch vol? Zet je afval dan niet naast de container. Kom later nog een keer terug of kijk of er ruimte is in een container verderop. Samen houden we de omgeving schoon!

Om vuurwerkschade te voorkomen sluiten we sommige containers op zondagmiddag 31 december om 16.00 uur tijdelijk af. Deze gaan de volgende ochtend (maandag 1 januari) om 6.00 uur weer open. Omdat enkele containers handmatig afgesloten en geopend moeten worden, kunnen de tijden voor deze containers afwijken. In een aantal gemeenten worden ook bovengrondse containers weggehaald die later worden teruggeplaatst.

Lees meer nieuwsberichten