GFT-campagne gaat van start

Maandag 31 augustus 2020

Etensresten mee met GFT
Wist je dat een derde van het restafval uit GFT bestaat? En dan ook nog eens vooral uit etensresten. Dat is zonde, want als het in het restafval zit, wordt het verbrand. Dat is slecht voor het milieu en kost ook nog eens veel geld.

Natuurlijk wil je nooit etensresten weggooien, maar soms overkomt het je toch. Net te veel gekookt, die vrienden kwamen toch niet langs, je kinderen vonden het niet lekker en de buurvrouw kon je er ook al niet blij mee maken. Het eten heb je voor de zekerheid in de koelkast gedaan, maar na een paar dagen stond het er nog. Dan is er dus nog maar één optie: weggooien.

Maar als je het weggooit, doe het dan bij het GFT. Dan wordt er mest voor planten en brandstof van gemaakt. Zo zorgen we er samen voor dat er toch nog iets nuttigs van jouw etensresten gemaakt wordt. De plantjes vinden het namelijk wél heel lekker en kunnen er weer van groeien.

GFT-campagne gaat van start
Deze week gaat onze nieuwe GFT-campagne van start. Hou de huis-aan-huisbladen en onze Facebook– en Twitterpagina in de gaten voor tips en weetjes over GFT! Je kunt de campagne ook in het wild tegenkomen. Let de komende tijd maar eens goed op de GFT-wijkcontainers.

Lees meer nieuwsberichten