4 januari 2018

Inzameling matrassen

Een matras weegt gemiddeld zo’n 20 kilo. Jaarlijks worden er zo’n 1,5 miljoen matrassen afgedankt. Veruit de meeste daarvan worden verbrand. Dat betekent dat er zo’n 24.000 ton aan matrasmaterialen in de verbrandingsoven verdwijnt. Dat is een verlies van grondstoffen en verspilling van energie.

Daarom kunnen matrassen per 1-1-2018 ook bij onze milieustraten in Rijswijk, Delft, Pijnacker-Nootdorp en Wassenaar apart ingeleverd worden. Wij voeren de matrassen weg naar het bedrijf RetourMatras. Hier worden zo’n 200.000 matrassen per jaar gerecycled. De schuimlagen uit de matrassen worden verwerkt in onder andere ondertapijt, judo- en turnmatten, meubelen en isolatiemateriaal. Het textiel krijgt een tweede leven als poetslap, tas of kleding. Metalen uit de matrassen worden ook opnieuw gebruikt. Al met al kan 70 tot 95% van de matras hergebruikt worden. De enige voorwaarde is dat de matras droog moet zijn als hij wordt ingeleverd.

Op die manier kunnen wij matrassen een tweede leven geven!

Avalex
Avalex is het reinigingsbedrijf van de gemeenten: Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar. Avalex is gespecialiseerd in het op verantwoorde wijze inzamelen van (rest-)afvalstromen en ziet het als haar taak om deze stromen zo hoogwaardig mogelijk weer op de markt aan te bieden. Op deze manier draagt Avalex bij aan een schone en duurzame samenleving.

Ander nieuws

Spring naar de toolbar