18 december 2020

Wat te doen met je kerstboom

Bomen met een kluit kun je gewoon weer in de achtertuin zetten of naar een kwekerij brengen. Zo kan hij volgend jaar weer opnieuw gebruikt worden. Gezaagde kerstbomen bied je aan volgens de afspraken die binnen jouw gemeente gelden. 

Let op! Een afgedankte kerstboom is restafval. Lees er meer over op de afvalsoorten pagina. 

Delft

Van 27 december tot en met 31 januari kun je je kerstboom naast een ondergrondse container voor restafval aanbieden. Let erop dat je de kerstboom naast de metalen plaat legt, zodat de ondergrondse container geleegd kan worden. Als je nog een minicontainer of inpandige rolcontainer voor restafval hebt, dan kun je de kerstboom in de periode van 27 december tot en met 31 januari op de inzameldagen naast de container leggen. Je vindt deze informatie ook op de website van de gemeente. 

Zie je kerstbomen op andere plekken in de openbare ruimte? Meld dit bij de gemeente als illegaal afval.

Leidschendam-Voorburg

Gemeente Leidschendam-Voorburg heeft zelf verschillende inleverlocaties vastgesteld. Bekijk de informatie van de gemeente om te zien waar en wanneer je daar terecht kunt.

Als je een minicontainer voor restafval hebt, dan kun je de kerstboom in de periode van 7 januari t/m 31 januari op de inzameldagen voor restafval naast de container leggen.

Rijswijk

In januari kun je de kerstboom aanbieden als restafval. Leg de kerstboom op de inzameldag voor het restafval naast de minicontainers op de gebruikelijke aanbiedplek.

Maak je gebruik van een onder- of bovengrondse container of van een inpandige verzamelcontainer, dan kun je de kerstboom naast deze containers aanbieden. De reinigingsdienst van de gemeente haalt deze kerstbomen op. Meer informatie vind je op de website van de gemeente. 

Wassenaar

In wassenaar gaat de jaarlijkse inzamelactie van kerstbomen dit jaar vanwege Corona niet door. Vanaf woensdag 6 januari kun je je kerstboom aan de straatkant leggen, op de plek waar je altijd je container neerzet. De kerstbomen worden door de gemeente en Avalex weggehaald.

Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp

Jouw gemeente heeft zelf verschillende inleverlocaties vastgesteld. Bekijk de informatie van de gemeente om te zien waar en wanneer je daar terecht kunt. Avalex zamelt in deze gemeenten geen kerstbomen in.

Informatie Midden-Delfland (Rubriek gemeenteberichten in De Schakel)
Informatie Pijnacker-Nootdorp


Spring naar toolbar