Milieustraat in Nootdorp sluit per 1 januari 2024 definitief

Vrijdag 8 september 2023

Zaterdag 30 december 2023 is de laatste dag waarop je grofvuil naar de Avalex-milieustraat in Nootdorp kan brengen. Daarna sluit deze milieustraat definitief. Waar kun je daarna met je grofvuil terecht? Bij onze andere milieustraten en de mobiele milieustraat. Wil je je spullen een tweede leven geven? Dan bieden repair cafés, kringloopwinkels en e-waste inleverpunten een uitkomst. Meer informatie over de alternatieven vind je op avalex.nl/alternatief-nootdorp.

Je bent met je (digitale) Avalexpas welkom bij al onze milieustraten. De milieustraten in Rijswijk en Delft zijn vlakbij, hebben ruimere openingstijden en je kan er met meer soorten afval terecht. Past je grofvuil en je KCA in een boodschappentas? Dan biedt de mobiele milieustraat volgend jaar mogelijk ook een uitkomst. Deze ‘marktwagen’ komt één dag per maand in Nootdorp, in of nabij De Parade, en één dag per maand in Pijnacker, op het Raadhuisplein. Informatie over welke dagen en de precieze locaties vind je op avalex.nl/alternatief-nootdorp.

Weggooien? Nee joh!

Wil je verspilling tegengaan? Je hoeft een kapotte stoel of apparaat niet meteen weg te gooien. Ga ermee naar een repair café. Of geef je spullen een tweede leven en breng ze naar een kringloopwinkel. Heeft je lamp of telefoon het echt begeven? Lever je klein elektronisch afval in bij een e-waste inleverpunt. Vaak zijn deze te vinden bij supermarkten, Kruidvat- en Blokkerfilialen. Op deze manier draag je bij aan een duurzame samenleving. Een overzicht van handige adressen in de buurt vind je op avalex.nl/alternatief-nootdorp.

‘Met deze alternatieven bieden we de inwoners een mooi en duurzaam pakket voor hun grofvuil aan’, aldus Nicolet Dukker, secretaris-directeur Avalex

Grofvuil op laten halen

Als het niet lukt om je grofvuil naar een milieustraat te brengen, dan kun je natuurlijk tegen betaling en onder bepaalde voorwaarden ook een afspraak met Avalex maken om je grofvuil op te laten halen.

Lees meer nieuwsberichten